Megszűnik a nyíregyházi türelmi zóna, mielőtt működni kezdett volna. A város vezetése ugyanis még májusban visszavonja a zónát kijelölő rendeletet, amely júniusban lépett volna hatályba. Miskolcon viszont továbbra is működik az ország egyetlen türelmi zónája.

Tukacs István, Nyíregyháza alpolgármestere az [origo]-nak elmondta, hogy az önkormányzat a május 30-i közgyűlésen visszavonja a türelmi zónáról szóló rendeletet. A jogszabály Nyíregyháza egyik külső részén, Butykatelepen jelölte ki a zónát. A lakossági tiltakozások miatt azonban december helyett csak idén június 1-jén kezdett volna működni a zóna. Korábban a butykatelepiek folyamatosan tiltakoztak a tervezet miatt. Azt is fontolgatták, hogy leválnak Nyíregyházáról, hogy megakadályozzák a zóna működését. Lengyel Károly, a butykatelepiek szóvivője azonban most azt mondta: a városvezetés döntése miatt elállnak korábbi szándékuktól.

Tukacs István szerint nem a butykatelepiek ellenállása miatt hiúsult meg a zóna. Azért nem lesz vigalmi negyed, mert a rendőrség intenzívebb ellenőrzései is rendet tudtak teremteni a városban, kiszorultak a prostituáltak Nyíregyházáról. Így már nincs szükség türelmi zónára sem. Miskolcon viszont továbbra is működik az ország egyetlen türelmi zónája. Az önkormányzat májusi közgyűlése ugyan tárgyalta a rendelet módosításáról szóló javaslatokat,de nem fogadták el azokat. Az új változat szerint módosult volna a vigalmi negyed helye: a város külső része felé tolták volna ki a zónát.