Kommandósok fogták el egy lakásmaffia-ügy gyanúsítottját Szentendrén. Az elfogott férfi többször is Arnold Mihály korábbi vámparancsnok rokonának adta ki magát. A rendőrök szerint a férfi társaival együtt hamis szerződésekkel és cégpapírokkal adta el mások lakásait.

A Szentendrén elfogott férfit azzal gyanúsítják, hogy ő áll két Teréz körúti lakás eladása mögött. A lakásokat még januárban hamis papírokkal átíratták a saját nevükre.

  • Ezt egy volt ügyvéd intézte visszadátumozott szerződéssel, majd pedig ez a fiatalember ezt a két ingatlant értékesítette egy külföldi állampolgár részére és összesen 20 millió forintot vett át – tájékoztatott Gratzer György, a BRFK őrnagya.

Az ügyben már hárman vannak előzetesben, köztük a volt ügyvéd. Az RTL Klub Híradója úgy tudja szerint egy másik nyomozásban ugyanezt a társaságot gyanúsítják azzal, hogy 7 és fél millió forintot csaltak ki egy férfitől, aki jelzáloghitelt akart felvenni. Újsághirdetésben a hitelező bank alkalmazottainak adták ki magukat, és azt ígérték, megfelelő munkáltatói igazolás nélkül is elintézik a hitelt. A hamis igazolásra folyósított 7 és fél milliót ezután a saját számlájukra utaltatták.

  • Bementem a pénzintézetbe, mutattam egy papírt miszerint elutalták a pénzt. Eltűnt a pénz, a XIII. kerületi kapitányságon feljelentést tettem, és a pénz azóta sincs sehol – meséli a történteket egy név nélkül nyilatkozó károsult.

A Híradó úgy tudja, a rendőrök a bandából még több embert is keresnek, és azt sem tartják kizártnak, hogy újabb károsultak jelentkeznek.