Egy ingatlanközvetítő iroda tulajdonosa is tagja lehet annak a bűnszövetkezetnek, amely kilenc embert fosztott meg otthonától Szegeden. A lakásmaffiózók idős, beteg embereket károsítottak meg a városban.

Rövid időn belül két lakásmaffiózó társaság is bíróság elé áll Szegeden. Az egyik ügyben most készült el a vádemelési javaslat. Az ügyészség szerint a tettesek idős, kiszolgáltatott, illetve lecsúszott emberektől csalták ki ingatlanjuk tulajdonjogát, vagy vételi jogát.

A négy tettes összesen kilenc embert károsított meg. A lakásmaffia egyik tagja építési vállalkozó, másik pedig egy ingatlanközvetítő iroda tulajdonosa. Valamennyiüket csalással vádolják. Bariné dr. Tóth Éva, a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóreferense: „Volt olyan ügy, amikor ingatlanok cseréje történt és a cserében álló ingatlanok között mintegy hatszoros árkülönbözet volt és a sértettet úgy ejtették tévedésbe, hogy körülbelül azonos értékű ingatlan cseréje fog történni.” Egy másik, a közelmúltban leleplezett társaság ennek a háznak a melléképületében helyezte el a lakásuktól megfosztott, idős, beteg embereket. Nem volt ritka, hogy nyolcan-tízen szorongtak a tyúkólnyi területen. A lakásmaffiózók elleni határozott fellépésnek köszönhetően Szegeden az utóbbi időkben nem történt hasonló jellegű bűncselekmény.