Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőségről szóló törvénytervezetet tárgyalja mai ülésén a kormány.

“A tervezet húsz különféle esetben javasolja tiltani a hátrányos megkülönböztetést a faji hovatartozástól a családi állapoton át az életkorig vagy társadalmi származásig” – olvasható Gulyás Erika kormányszóvivő-helyettes, a kabinet mai üléséről tájékoztató, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Első olvasatban foglalkozik továbbá a kabinet a jövő évi adójogszabályokkal.

A miniszterek várhatóan elfogadják a 2001-ben született felnőttképzési törvény módosításáról szóló javaslatot is – tájékoztatott Gulyás Erika. Közlése szerint a szigorítástól azt várja a kormány, hogy minden felnőtt tanuló megfelelő minőségű, valóban hasznosítható képzést kapjon.

“Ennek értelmében a jövőben jelentős pénzbírsággal lehet sújtani azokat a vállalkozásokat, amelyek nyilvántartásba vétel nélkül folytatnak felnőttképzési tevékenységet, vagy más módon szegik meg az érvényes jogszabályokat.”

A kormány tárgyal a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosítását szabályozó rendelet módosításáról, amelynek értelmében nemcsak magánszemélyek adhatnának ki szobát fizetővendéglátás és falusi szállásadás keretében, hanem gazdálkodó szervezetek is.

“Ezeket a szállásokat is minősíteni kell majd, a kormány tehát a falusi vendéglátás színvonalának emelkedését várja a módosításról” – olvasható a kormányszóvivő-helyettes közleményében.