A múlt hónap közepén megérkezett az Alkotmánybírósághoz a pótlékok kifizetéséhez kapcsolódó legújabb beadvány, de a testület az iratok kiegészítését kérte. Félév is eltelhet míg az Alkotmánybíróság állást foglal majd a gyes-pótlék kérdésében, legalábbis így véli Radovics Csilla.

A kaposvári ügyvédnő szeptember 19.-én juttatta el beadványát a testülethez , mert szerinte a Legfelsőbb Bíróság nyár elejei döntésével szemben a kismamáknak nem három, hanem öt évre visszamenőleg kellene kifizetni a pótlékot, és azt sem érti, hogy erre az időszakra miért ne járna az érintetteknek kamat a ki nem utalt járadék után.

Beadványt követően Zalában 14 úgynevezett kismama-per szüneteltetéséről döntöttek. Radovics Csilla az állammal szemben többször is pert nyert somogyi kismamák ügyvédje a Magyar Rádió kérdésére hozzátette, hogy az előbbi esetekben példaértékű módon a bíró nem tekintette a jogegységi döntést, a Legfelsőbb Bíróság korábbi állásfoglalását, amely után a parlament is elfogadta az adómentes gyes-járadék kifizetést.

Az ügyvéd és az államkincstár jogi képviselője pedig egyetértett abban, hogy várják meg az alkotmánybírósági állásfoglalást, miután a hírek szerint nem gyorsított eljárásban döntenek majd, a Holló András vezette testület határozatára akár fél évnél is többet kell várni.