A pénzügyminiszter szerint az Országgyűlés várhatóan december közepére, de legkésőbb december 20-ra elfogadja jövő évi költségvetést; a Pénzügyminisztériumban megbirkóznak a Fidesz által benyújtott több mint 1.400 módosító indítvánnyal.

A pénzügyi tárca vezetője pénteken Debrecenben egy kamarai fórumon vett részt. László Csaba szerint a versenyképesség legfontosabb feltétele az adószint további csökkentése. Előadásában kilátásba helyezte, hogy a jövő nyárra újrakodifikálják a személyi jövedelemadóról, illetve az általános fogyasztási adóról szóló törvényeket.

Megítélése szerint az adóadminisztrációban is vannak tartalékok; “a racionalizálás irányába mozdítja a szervezetet az APEH mostani létszámleépítése is”.

A pénzügyminiszter “idegen test”-nek nevezte a magyar adórendszerben az iparűzési adót. “A 250 milliárd forintos bevételt jelentő iparűzési adót nem lehet egyszerre megszüntetni, de feltétlenül felül kell vizsgálni az önkormányzati adózási rendszer egészének felülvizsgálatával együtt” – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva a fórumon László Csaba úgy ítélte meg, hogy a magyar gazdaság 30-35 százaléka még mindig “fekete”. Hangsúlyozta: bár olyan olajügyletek már nincsenek, mint 1995 előtt zajlottak, még mindig sok a tennivaló, amiben – megítélése szerint – jelentős tartalékai vannak a munkaügyi ellenőrzésnek.

Bővebben:
http://hirek.mti.hu/news.asp?…