Milyen megfontolások alapján változtatta meg véleményét a szabad demokraták frakciójának többsége, a gyűlöletbeszéd elleni törvényjavaslatról, és hogyan szavaz majd a frakció kisebbsége? – válaszol Pető Iván

Az úgynevezett gyűlöletbeszédről szóló törvény tervezete egy ideje már terítéken van, de a vak is látja, hogy a tervezet sorsa mostmár nagyonis összefügg a Hegedűs-ügyben hozott, sokak által vitatott, másodfokú felmentő ítélettel. Még azt sem lehet mondani, hogy a szabad demokraták, tehát a kisebbik kormánykoalíciós párt frakciója, idáig hezitált volna a törvény ügyében. Korábban is világossá tették, hogy maguk részéről a tervezetet nem tartják megszavazhatónak, ráadásul azt is értésre adták, hogy elvi alapon.

Főleg az utóbbihoz képest számít meglepő fejleménynek, hogy a szabad demokraták frakciójának nagyobbik része a Hegedűs-ítélet után már hajlik arra, hogy mégis megszavazza a törvényt. Pető Iván a hét szabad demokrata képviselő egyike, akik változatlanul kitartanak a nemjük mellett.

Bővebben:
http://www.radio.hu/read/63371