Az amerikai Képviselőház nagy többséggel megszavazta azt a törvényjavaslatot, mely pénz- és börtönbüntetéssel szankcionálná az ún. kéretlen e-maiküldést.

A Képviselőház 392-5 arányban a javaslat elfogadása mellett tette le voksát, így valószínűleg a Szenátus is rábólint majd arra. Ha ez megtörténik, már a jövő héten a Fehér Ház elé kerülhet a spamellenes törvényjavaslat.

Öt évvel ezelőtt még csak kellemetlenséget okozott a spam, de mára valóságos rémálommá vált – nyilatkozott az egyik spamellenes képviselő, Heather Wilson a Washington Postnak. A republikánus politikus azt is mondta: “úgy gondolom a mai nap nagy győzelem az amerikai felhasználók számára”.

Ez az első alkalom, hogy azok az amerikaiak, akik az interneten [kéretlen] e-mailt kapnak, meglesz a joguk arra, hogy azt kérhessék, vegyék le őket az e-maillistáról – teszi hozzá Wilson.

A törvény úgynevezett “ne spamelj” lista összeállítását írja elő. Akinek a neve megtalálható ezen a listán, annak többé nem lehet törvényesen kéretlen e-mailt küldeni, ahogyan az már a kéretlen telefonhívásokkal kapcsolatosan működik is az Egyesült Államokban.