Meglehet, a prostituáltak kerekednek felül a hatóságokkal évek óta folytatott többfrontos – budapesti – utcai harcban. A rendőrség szakemberei a közelmúltban többször is jelezték aggályaikat is a bíróság illetékes vezetőinek, mivel úgy vélik, a pillangók visszaszállingózását csak a szankciók érvényesítésével lehet megelőzni.

A Magyarországi Prostituáltak Egyesületének vezetője szerint a rendezetlen jogi helyzet az oka annak, hogy az örömlányok ismét felbukkantak a belső kerületekben.

Mind több örömlány ellen indult eljárás a főváros VIII. kerületében, mivel a bíróság – a korábbi évekhez képest – egyre enyhébb ítéletei nem jelentenek elegendő visszatartó erőt a prostituáltak számára. A rendőrök az elmúlt években csaknem teljesen megtisztították a VIII. kerület utcáit a bájaikat leplezetlenül kínáló lányoktól. Újabban azonban mind többen térnek vissza az egykoron elhíresült “harlemi” utcákra, mivel a korábbi évekhez képest enyhébb büntetésre, pénzbírságra vagy néhány napos elzárásra kell csak számítaniuk.

Perlaki Attila ezredes, VIII. kerületi rendőrkapitány a Magyar Hírlap érdeklődésére megerősítette: statisztikailag kimutatható, hogy többszöri visszaeső prostituáltak korábbi tíz-, húsz-, harmincnapos elzárás helyett gyakorta megússzák néhány tízezer forintos pénzbüntetéssel, néhány napos elzárással. A bírságot meg sem kísérlik befizetni, a rövid őrizetet követően pedig már másnap kuncsaftokra vadásznak a lányok. Ilyenformán megkérdőjeleződhet a bizonyításban meghatározó szerepet játszó több százmilliós beruházással kiépített térfigyelő kamerarendszer hatékonysága.

Bővebben:
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?…