Néhány vezető online tartalomszolgáltató ellen, mint a Yahoo vagy a Google, összevont pert indítottak az USA-ban, mert illegális internetes szerencsejáték helyektől hirdetéseket fogadtak el, állítják a keresetet kedden benyújtó jogi cégek.

A keresetlevél szerint a cégek pénzt fogadtak el az illegális online szerencsejátéték helyek reklámozására szponzorált keresési eredmények formájában. A kaliforniai felső bíróságon benyújtott kereset név szerint említi a Yahoo és a Google mellett az Overture-t, az Ask Jeevest, a Looksmartot, a CNetet, az Altavistát, a Terra Lycost, a Jupitermediát, a FindWhat.comot, a Kannodle.comot, a Business.comot és a Sex.comot. Az érintettek elzárkóztak minden kommentártól, pedig a keresetlevél keményen megvádolja őket. “Ha a keresőbe beírjuk, ‘internetes szerencsejáték’, az első helyért az illegális játékcégek elképesztően magas összeget, kattintásonként 12 dollár 97 centet fizetnek, de a lista következő négy helyének ára is 12 dollár felett van”, fogalmaz a beadvány.

A keresetlevél szerint a játékhelyek használata miatt Kalifornia állam elesik a 15 százalékos szerencsejáték adótól, ugyanakkor kár éri a kaliforniai indián törzseket is, amelyek más amerikai államokhoz hasonlóan június 21-ike óta kaszinókat üzemeltethetnek rezervátumaikban, miután erről megállapodást írtak alá Schwartzenegger kormányzóval.