Londonban megkezdődött a július 21-i, sikertelen merényletkísérlet vádlottainak pere. A brit és a francia sajtó cikkeiben eközben azon folyik a vita, hogy tudtak-e a brit, illetve a francia titkosszolgálatok a merényletekről. A vélemények egyelőre ellentmondásosak.

Járőrök, helikopter, fokozott készültség, szigorú ellenőrzés. Ilyen biztonsági előkészületek mellett kezdődik a július 21-i merényletsorozat három vádlottjának pere Londonban. A vád robbanóanyag birtoklása és gyártása, gyilkossági kísérlet és összeesküvés gyilkosságra. A három férfit Londonban fogta el a rendőrség, negyedik társuk egyelőre Olaszországban várja kiadatását. A július 21-i merényletekben senki sem sebesült meg, ellentétben a két héttel azelőtti, 56 halálos áldozatot követelő merényletsorozattal.

Eközben a brit sajtó arról cikkezik, a szaúdi hírszerzés hónapokkal korábban figyelmeztette a brit titkosszolgálatokat a készülő merényletekről. Ezt az illetékesek visszautasították. Ugyanakkor a francia Le Figaro is úgy tudja, hogy a francia elhárítás is tudott a készülő terrortámadásról, ezért a Franciaországban és Nagy-Britanniában élő pakisztáni közösség megfigyelését javasolta a brit kollégáknak.