Már 650-700 ezren regisztráltatták magukat, vállalkozásukat, belépve az ügyfélkapun elektronikusan tesznek majd eleget a járulékbevallási kötelezettségnek.

Az okmányirodák hatalmas rohamra számíthatnak, mivel 350 ezer adóalanynak, aki még mindig nem regisztráltatta magát a járulékbevallás informatikai rendszeréhez, felszólítást küld az adóhatóság is. Ezt a levelet – nem lenne kötelessége az APEH-nak – ismétlésnek kell tekinteni, hiszen az érintett adózók már tudhatják egy ideje ebbéli törvény kötelezettségüket. Nagy József, az adóhatóság szóvivője a Piac és Profit november 9-i e-Magyarország konferenciáján külön sajtótájékoztatót tartva elmondta, hogy egyébiránt éppen most fogadta el a kormány az adócsomag azon törvénytervezetét is, amelyik könnyítéseket, anyagi érdekeltséget jelent a vállalkozásoknak, amennyiben az elektronikus bevallási eszközök kínálta lehetőségeket alkalmazzák, illetve érdekeltebbé tudják tenni könyvelőiket, ha a jövőben segedelmükkel bonyolítható le az elektronikus ügyintézés.

Simon Géza kormánybiztos ugyancsak az APEH sajtótájékoztatóján az ügyfélkapu rendszer fokozódó népszerűségét bizonygatta, jelezve, hogy mind többen élnek ennek az informatikai ügyintézési eszköznek az előnyeivel. Az ugyan figyelmeztető, hogy 350 ezren még nem “iratkoztak be” az elektronikus járulékbevallók közé, ám – és ez már lényeges fejlemény – 650-700 ezren megtették ezt, beléptek az ügyfélkapun, hogy felkeressék az APEH-et is.