2007. május 05-én rendezték meg Brüsszelben az Európai Nyílt Napot, melynek keretében megnyitották kapuikat az európai intézmények, hogy az állampolgárok betekinthessenek tevékenységükbe.

Az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) meghívására az idén 140 éves Vám- és Pénzügyőrség is bemutatta az európai pénzügyi érdekek védelmében kifejtett tevékenységét.

Az OLAF Csalás Elleni Kommunikátorainak Hálózata (OAFCN) először idén kapott lehetőséget arra, hogy önálló standon mutathassa be tevékenységét. Az OAFCN elsődleges célja a közösségi pénzügyi eszközökkel kapcsolatosan elkövetett csalások megelőzése a média és a közvélemény széleskörű tájékoztatása segítségével.

A Hálózat lehetőséget adott tagszervezeteinek a Nyílt Napon történő önálló megjelenésre, így a Vám- és Pénzügyőrség a Szlovák Köztársaság Vámhatóságával és a Bolgár Köztársaság Pénzügyi Hírszerző Ügynökségével közösen sikeres prezentációt mutatott be. Ez kitűnő lehetőség volt arra, hogy az érdeklődők megismerjék az európai pénzügyi érdekek védelmében kifejtett munkát, a 140 éves Pénzügyőrség múltját, hagyományait, valamint az egyéb vám- és jövedéki igazgatási tevékenységet.

Az OAFCN stand az OLAF nagyszerű szervezőmunkájának, valamint a tagok kiváló együttműködésének köszönhetően kifejezetten sikeres volt, többezres látogatottságot könyvelhetett el a nap végére.