Az előírások szerint az FHB Földhitel és Jelzálogbank közzétette a privatizációs folyamat lezárása utáni, 2007. szeptember ötödikei állapot szerinti tulajdonosi struktúráját.

A részvénykönyvből kihámozható tulajdonosi szerkezet az alábbiak szerint alakul: Allianz Hungária (9,9 százalék), Silvermist Estate (9,6 százalék), VCP Finanz (9,9 százalék), egyéb (25 százalék). Három letétkezelőt is feltüntettek a könyvben: Keler Zrt. (13,1 százalék), Citibank (14 százalék) és Raiffeisen (18,4 százalék).

Szűk két hete annak, hogy az állam az ötven plusz egy százalékos részvénycsomagját értékesítette, hatvanhétmilliárd forintot jelentő árfolyamértéken. Az ÁPV Zrt. tulajdonosi részesedése 54,1 százalékról 4,1 százalékra csökkent. Még annyit lehet tudni, a tőkepiaci értékesítés keretében több mint tíz hazai és több mint tíz külföldi intézményi befektető szerzett tulajdonrészt, de senki sem lépte át az ötszázalékos határt.

A bank megváltozott tulajdonosi struktúrája önmagában nem vezet majd stratégiaváltáshoz – mondta az InfoRádiónak Gyuris Dániel vezérigazgató. Kifejtette: az FHB 2005 végén és 2006 elején fogadta el középtávú stratégiáját. A csaknem kétéves tervet ezért év végén természetesen korrigálhatják, hiszen az elmúlt időszakban megváltoztak a piaci feltételek, alapvető változásra azonban nem kell számítani.