Eladta Rába részvényeit a győri önkormányzat. A kedd délutáni tranzakcióból több, mint kétmilliárd forint bevételre tett szert a város. A részvényeket egy csomagban, egyenként 2150 forintos áron értékesítették. Az ügyletet szerdán délelőtt hozták nyilvánosságra.

A közgyűlés 2007 tavaszán hatalmazta fel Borkai Zsolt polgármestert, hogy adja el az önkormányzat tulajdonában lévő Rába NyRt. részvényeket. A képviselők azt is megszabták, hogy egy csomagban és lehetőleg szakmai befektetőnek kell eladni a papírokat. A városnak 7,2 százalékos részesedése volt a nagyvállalatban és ezzel a tulajdonrésszel már évek óta nem tudott beleszólni a cég irányításába.

Az értékesítés végül egy kedd (október 2.) délutáni aukción történt, ahová a városvezetők a lehetséges vásárló jelölteket hívták meg. A legtöbbet, darabonként 2150 forintot egy pénzügyi befektető ajánlott a részvényekért, így – szakmai jelentkező híján – vele kötötték meg az üzletet. A 968. 850 darab részvényért több mint 2 milliárd 83 millió forintot fizettek.

A pénz pénteken (október 5.) érkezik meg az önkormányzat számlájára. Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy az összeget egyelőre lekötik és kamatoztatják a későbbiekben pedig kizárólag fejlesztési célokra, például hulladékgazdálkodásra és útépítésre fordítják.