Egyelőre nem módosítja a VI. kerületi képviselő-testület a szeptember elején életbe lépett helyi csendrendeletet, pedig több civil szervezet is azt akarta elérni, hogy a csütörtöki testületi ülésen változtassák meg a szabályozást.

Az önkormányzat honlapján elérhető dokumentumok szerint nem szerepel a csütörtöki képviselő-testületi ülés napirendjén ez téma.

Szilágyi Erika, az önkormányzat sajtóreferense az MTI kérdésére csütörtök reggel elmondta, hogy nem érkezett olyan képviselői módosító indítvány, amely alapján napirendre vehették volna a rendelet módosítását.

A sajtóreferens azt közölte, hogy egyelőre folynak az egyeztetések a polgármester és a civilek között, s csak ezek lezárulta után, októberben veszik napirendre az ügyet.

A hét elején mintegy háromszáz ember gyűlt össze Budapesten, a VI. kerületi önkormányzat Eötvös utcai épülete előtt, hogy a helyi csendrendelet ellen tiltakozzon; a szervezők egy petíciót is bejuttattak az épületbe.
A takarodo.com által szervezett demonstráción átadott petíció szövege szerint a civilek azt kérik az önkormányzattól, hogy vonja vissza azt a rendeletet, amelynek értelmében a helyi vendéglők este 22 óra után nem, vagy csak engedéllyel tarthatnak nyitva.

A civilek szerint a rendelet ellehetetleníti a vendéglők és az üzletek működését, ezzel anyagi kárt okozva a kerületnek is.