Már ingyenes, internet-alapú hanghívással is elérhető a 189-es Kormányzati Ügyféltájékoztató Központ, ahol az állampolgárok a nap 24 órájában tájékozódhatnak a közigazgatási ügyekkel, eljárásokkal kapcsolatban.

Az internetes hanghívás a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálról indítható, a “Hívja interneten a 189-et!” gombra kattintva a https://kapcsolat.magyarorszag.hu/189/ugyfelvonal.html közvetlen elérési útvonalú “Ügyfélvonal” oldalon.

Az internet alapú híváshoz internet kapcsolattal és hangkártyával ellátott számítógépre, Adobe Flash Player 8-as (vagy frissebb) szoftverre, valamint fejhallgatóra és mikrofonra van szükség. A szolgáltatás Windows XP, Mac és Linux operációs rendszert használó gépeken egyaránt működik.

A Kormányzati Ügyféltájékoztató Központ munkatársai telefonos, internetes megkeresésre szóbeli vagy e-mailen keresztüli tájékoztatást adnak a hatósági eljárás során hasznosítható ismeretekről az állampolgárok, vállalkozások és más szervezetek számára, emellett segítséget nyújtanak a megfelelő közigazgatási szerv kiválasztásában is. Konkrét közigazgatási eljárás és ügyintézés esetén az illetékes szakhatóság kompetens munkatársához irányítják az érdeklődőt.