Az ukrán-orosz háborús helyzet elől nagy számban Magyarországra menekülők ügyeinek intézéséhez várja a Magyar Ügyvédi Kamara olyana ügyvédek jelentkezését, akik – szükség esetén gyorsan – segítséget tudnak nyújtani különböző hazai jogi kérdésekben vagy adott esetben más módon is.

Az ügyédi kamarákhoz és a nemzetközi ügyvédi szervezetekhez számos megkeresés érkezik külföldi ügyvédeken keresztül az Ukrajnában kialakult háborús helyzet elől menekülők jogi kérdéseivel, ügyeivel kapcsolatban.

A MÜK ezért felhívást intéz a teljes magyar ügyvédséghez!

Az a magyar ügyvéd, aki vállalja, hogy jogi vagy nem jogi jellegű segítséget tud nyújtani az ukrán háborús konfliktus kárvallottjai részére, és hozzájárul ahhoz, hogy a kamarák, illetve nemzetközi ügyvédi szervezetek megosszák az elérhetőségeit a külföldi jogkeresőkkel, kérjük, hogy töltse ki az alábbi kérdőívet.

(Aki már korábban kitöltötte a kamara által korábban közzétett google táblázatot (https://bit.ly/3IxcNnB), kérjük, hogy csak akkor töltse ki az alábbi kérdőívet, ha további információt kíván megosztani vagy a korábbi bejelentését szeretné pontosítani!)

Jelentkezés  – a kérdőív ITT elérhető.