A Budapesti Ügyvédi Kamara 2023. október 25. napján negyedszer rendezi meg – hagyományőrző jelleggel – a Pro Bono Napot, ahol ügyvédektől és jogtanácsosoktól kérhetnek ingyenes jogi tanácsot azok a jogkeresők, akiknek nincs lehetőségük szakemberhez fordulni jogi segítségért, vagy esetleg elakadtak ügyük megoldásában.

Pro bono publico. Magyarul annyit tesz, a közjóért, a jelentése pedig önként vállalt, fizetés nélküli munkavégzés. A karitatív tevékenység szerves része az ügyvédi hivatásnak, a budapesti ügyvédek pedig kifejezetten komolyan veszik ezt a feladatot.

A kezdeményezésben

az önként jelentkező ügyvédek és kamarai jogtanácsosok 1-2 óra időtartamban ingyenes jogi tanácsadást végeznek a Kamaránál előzetesen regisztráló rászorulók részére.

A könnyebb szervezhetőség érdekében a tanácsadáshoz a Kamara a székház minden termét rendelkezésre bocsátja, de lehetőség van arra is, hogy a programban résztvevő kollégák a saját irodájukban nyújtsák az ingyenes jogi tanácsadást akár személyes vagy online (telefonos) formában. Egy tanácsadásra fordított idő kb. 20-30 perc.

A tanácsadás kiemelt területeiről ITT tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Budapesti Ügyvédi Kamara IV. Pro Bono Napjának időpontja: 2023. október 25. (szerda).

Az időpontfoglaló rendszer ITT ÉRHETŐ EL.