A közérdek védelme érdekében indított pert a Veszprém Vármegyei Főügyészség egy csomagok szállításával foglalkozó cég ellen a Veszprémi Törvényszéken, hogy az ne alkalmazhasson a fogyasztók érdekeit sértő általános szerződési feltételeket.

A veszprémi székhelyű vállalkozás több ismert futárszolgálat ajánlatát jeleníti meg a weboldalán, hogy a megrendelő ezeket összehasonlítva a számára legkedvezőbb szolgáltatást tudja kiválasztani. Ezután a cég felveszi a kapcsolatot a kiválasztott partnerrel, és a fogyasztó által megadott adatok alapján megrendeli a futárpostai szállítást.

A főügyészség a fogyasztók védelme érdekében megvizsgálta a vállalkozás weboldalán közzétett általános szerződési feltételeket, melyek elfogadás után anélkül válnak a szerződés részévé, hogy azokat a fogyasztóval előzetesen megtárgyalták volna.

Az ügyészség az általános szerződési feltételek több pontját is tisztességtelennek találta, mert azok a szerződésből eredő jogokat és kötelezettségeket egyoldalúan és indokolatlanul a fogyasztó hátrányára állapítják meg.

Az ügyészség a keresetlevelében a fogyasztói jogokat sértő, tisztességtelen kikötésnek értékelte, hogy

a vállalkozás az ügyfél bármilyen igénye esetén gyakorlatilag előre kizárja a kártérítési felelősségét és a helytállási kötelezettségét.

Az általános szerződési feltételek a fogyasztókra nézve egyoldalúan hátrányos határidőt állapítanak meg a kárigény érvényesítése során, valamint indokolatlan követelményt állít a kár bejelentésekor az ügyfél elé azzal, hogy kizárólag számlával igazolva fogadja el a küldemény értékét, amely használt dolog feladása esetén nem állhat rendelkezésre. Ezen túl az általános szerződési feltételek ellentmondásos tájékoztatást adnak és az ügyfélre hátrányos kikötést tartalmaznak arra az esetre, ha  valamilyen probléma vagy kár felmerülésekor az ügyfél közvetlenül a fuvarozást ténylegesen végző céghez fordul. Nem egyértelmű a fogyasztó fizetési késedelme esetére kikötött késedelmi kamat mértéke sem.

A főügyészség a keresetlevelében a tisztességtelennek talált általános szerződési feltételek érvénytelenségének a megállapítását kérte a bíróságtól, melynek ítélete a keresetnek való helyt adás esetén a törvény erejénél fogva a vállalkozás által megkötött valamennyi, még nem teljesített szerződésre kihat.