Ha sarokkanapét vagy bármilyen fekvő-, illetve ülőalkalmatosságot választunk, mindig érdemes előtte kipróbálni, hogy valóban megfelel-e az igényeinknek. Ha valóban jó minőségűt sikerül beszereznünk, ami maximálisan kényelmes, hosszú ideig az otthonunk egyik központi eleme lesz. (X)

A SzenZa Bútoráruház elemes sarokkanapéi között minden nappaliba találhatunk megoldást, akár kicsi, akár nagy a mérete, esetleg sajátos méretekkel rendelkezik a szoba. Semmi nem okozhat problémát, mert úgy válogatjuk össze az alkotórészeket, ahogy nekünk tetszik, amire szükségünk van, és amit a helyiség adottságai is megengednek számunkra. 

Most nézzük meg, hogy mik azok a szempontok, amelyeken érdemes elgondolkodni, mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket!

Dobjuk fel kiegészítőkkel az elemes sarokkanapét!

A méreteket már említettük, az elemes modellekkel csak nyerhetünk, hiszen könnyedén be tudunk rendezkedni, ráadásul a későbbiekben a változtatásra is lehetőséget adnak. Ha több különálló részből áll a sarokkanapé, akár át is alakíthatjuk. 

A különféle kiegészítőkkel rengeteget adhatunk hozzá a nappali komfortjához, ahogy a dekoratív megjelenéshez is. Elegáns díszpárnákkal, meleg takarókkal is feldobhatjuk a hangulatot, de egy stílusos dohányzóasztal is hozzájárul a helyiség pozitív arculatához. 

A relax funkciós vagy a lábtartós fotel elem a kényelmünket szolgálja, a polcos, a laptoptartós vagy a pohártartós karfa garantálja a maradéktalan kikapcsolódásunkat lazulás közben. Az ágyneműtartós típusok megóvják a szennyeződésektől a párnát és a takarót. 

Szín, minta és bútorszövet

Az elemes sarokkanapé színe és mintázata nagyon lényeges az esztétikum szempontjának tekintetében. Általánosságban elmondható, hogy a harsányabb háttér visszafogottabb kanapét követel meg, míg egy szolidabb környezetben jól mutat az élénkebb. 

A szövet típusa is befolyásolja a kanapé megjelenését, ennél a pontnál nem árt figyelembe venni a körülményeinket. Ha például kisgyermek vagy kisállat van a lakásban, akkor mindenképpen célszerű a könnyen tisztítható típust preferálni, amelyek átlagon felüli ellenállással rendelkeznek a szennyeződésekkel szemben. 

Léteznek kifejezetten cicabarát szövetek is, amelyekből nem tudják a macskák a szálakat kihúzni. A szennytaszító bútorszövetek különleges tulajdonsága, hogy a kosz nem tud gyorsan behatolni az anyagba, így könnyen és gyorsan eltávolítható egy kis víz segítségével is. 

A stílus maga a kanapé

Ha tökéletes nappalira vágyunk, nem árt összehangolni a stílusokat. A modern és a skandináv berendezési stílusokhoz remekül illik egy letisztult, egyszerű vonalvezetésű kanapé. Ehhez a semleges színek passzolnak, mint a fehér vagy a bézs és a szürke. Ha fel akarjuk hívni rá a figyelmet, jöhetnek a rikító színű párnák is!

A retró arculathoz a barna, a bordó vagy a mélykék bőr- vagy szövetborítású kanapé a legmegfelelőbb. Itt is alkalmazhatunk díszpárnákat, igazi vintage hangulatot teremtenek. Ezt a pár dolgot tartsuk szem előtt, így lesz kényelmes a nappali!