Egy hosszú napot követően senkinek sincs kedve órákon keresztül a konyhában állni és főzőcskézni. Gyors megoldás lehet rendelni valamit, azonban ebből nem érdemes rendszert csinálni, hiszen egyáltalán nem egészséges. A gyors és finom ételkészítés könnyen megvalósítható, csak egy megbízható készülékre van ehhez szükség. (X)

A Cosori forrólevegős fritőz egy olyan innovatív készülék, amely egyszerűbbé teszi az ételek elkészítését. A forró levegő és az olajmentes sütés eredményeként igazán finom és egészséges finomságok készíthetők, ráadásul mindezt nagyon rövid idő alatt. Úgy készíthetünk finomságokat, hogy nem kell órákig állnunk a konyhában, és a hajunk, illetve ruhánk sem fog olajszagtól bűzleni.

Modern technológia a konyhában

Vannak olyan konyhai eszközök, melyek megkönnyítik a háziasszonyok és a főzni szerető hölgyek és urak dolgát. Ezek nélkül is elkészíthetjük az ételeket, de jóval nagyobb energia- és időbefektetésre lesz szükségünk. Ha beszerzünk egy-egy konyhai eszközt, akkor utána szinte elképzelhetetlen lesz nélküle az élet. Ez igaz a forrólevegős fritőzre is, melynek titka a forró levegő keringetésében rejlik. 

Miért jobb, mint a hagyományos, olajos verzió?

A bő olajban sült ételek fogyasztása egészségügyi szempontból számos veszélyt rejt magában. Különösen a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának az esélyét növeli meg, ha gyakran fogyasztunk ilyen ételeket. A forrólevegős fritőz használatával jóval kevesebb, gyakorlatilag minimális olaj felhasználására van szükség. Emellett a konyhában töltött időt is lerövidíthetjük. Akár életmódváltás, akár gyors és finom ételek elkészítése a cél, az Air fryer beszerzése kiváló alternatíva.

Hasznos tippek a forrólevegős fritőzhöz

Ha még sosem használtunk ilyen konyhai készüléket, akkor könnyű elkövetni néhány, a kezdőkre jellemző tipikus hibát. Mielőtt még beszórnánk a kosárba az élelmiszereket, előtte melegítsük elő a gépet, ahogy a hagyományos sütővel vagy fritőzzel tennénk. Ezt sokan mellőzik, aminek eredménye, hogy az ételek nem sülnek át alaposan.

A másik gyakori hiba, hogy bőven meglocsoljuk az ételeket olajjal, holott erre semmi szükség. Pár csepp olaj ugyan jól jön, azonban túlzásba esni nem kell, mert így az étel sem lesz egészséges, és még a kosár belsejét is hosszasan takaríthatjuk.

Ahelyett, hogy találgatunk, hogy hogyan készítsük el a különféle finomságokat, érdemes air fryer recepteket keresni, illetve az előre beállított programok közül válogatni. Ezek segítségével nagyon könnyen elkészíthetjük a legkülönfélébb ételeket. Ráadásul nem kell órákon keresztül a konyhában ácsorogni, és a házban sem fog terjengeni az olaj illata. Egy fárasztó napot követően sokkal könnyebben tudjuk elkészíteni az egészséges finomságokat, amivel a teljes család egészségéhez hozzájárulhatunk.