Itt leginkább arra gondolunk, hogy hogyan történik az aroma fogyasztása, mivel általában két fő stílust különböztetünk. A dohányosok két táborra oszlanak: az MTL és a DL stílus párharca már hosszú ideje tart, és valószínűleg sosem kerül ki egyik oldal sem egyértelmű győztesként. Melyiket miért érdemes választani? (X)

Mi a különbség a két módszer között?

Függetlenül attól, hogy melyik stílust képviseljük, a megfelelő aroma mindkettő esetében elengedhetetlen, amit könnyedén beszerezhetünk a Liquid-Aroma.hu oldaláról. Ha ez megvan, akkor jöhet a nagy kérdés, hogy MTL vagy DL módszerrel akarjuk-e elfogyasztani? Az, hogy melyik lesz az ideális, minden esetben személyfüggő, nincs egyértelműen jobb, ezt már érdemes az elején leszögezni.

Pro és kontra érveket mindkettő mellett fel lehet sorakoztatni, általában ezt az MTL vs. DL viták során meg is teszik a szemben álló felek. Mindenki meg van arról győződve, hogy a sajátja a jobb, amit külső szemlélőként csak még nehezebb lesz megérteni. Ránézésre mindkét technika megegyezik, hatásban sem fogunk eltéréseket tapasztalni, akkor mégis mi értelme van a “versenynek”? A helyzet olyan, mintha a zenei irányzatokat próbálnánk összehasonlítani. Ízlések és pofon, de ideje beszélni a két főszereplőről.

A kék sarokban ott van az MTL, ami sokkal közelebb áll a megszokott dohányzáshoz. Itt a gőzt először beszívjuk a szánkba, kicsit megtartjuk, majd ezt követően továbbítjuk a tüdőnkbe. Elektromos cigaretták esetében ez volt az első módszer, amit használni kezdtek. Ha valaki ezt preferálja, akkor alacsony teljesítmény, kiemelkedő torokhatás, magas ellenállás lesz a végeredmény. Ehhez 50/50 vagy 70/30 PG/VG arányú alapfolyadékot szokás használni. A kisebb gőzmennyiségnek hála a nikotinszinttel is kedvünkre játszhatunk.

Ha hatalmas gőzfelhőkre vágyunk

A DL stílus abban különbözik az MTL-hez képest, hogy itt közvetlenül a tüdőnkbe szívjuk be a gőzt. Itt a légzés gyakorlatilag a kazánon keresztül történik. Magas teljesítmény, alacsony ellenállás, kisebb nikotinmennyiség és szélesre nyitott levegőzés kell hozzá. Ennek a technikának az alkalmazása könnyen megoldható, aminek a végeredménye nagy mennyiségű gőz lesz, amit nagyon sok elektromos cigarettázó kedvel.

A készülék is befolyásolja a technikát

Az MTL módszerhez jól kiépített MTL kazán, megfelelő porlasztó szükséges. Szűk levegőzés és a gőz rövid útja kell az ideális élményhez. Ezzel a technikával kevesebb liquidet fogunk elhasználni, így hosszú távon még spórolhatunk is.

Mint látható, nehéz egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jobb módszer, mivel minden azon múlik, hogy ki hogyan szereti elfogyasztani az aromát. Már önmagában a preferált gőzmennyiség is meghatározza, hogy az MTL vagy a DL lesz az ideális. Szerencsére nem kell döntenünk a kérdésben, mivel mindenki megtalálhatja a számára megfelelő technikát és eszközöket, amivel élvezheti azt.