Eredményes az a rendőrségi akció, amelyet a miskolci rendőrkapitányság hirdetett meg augusztus utolsó hetében, hogy kiszorítsák a prostitúciót a település védett övezeteiből – tájékoztatta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa csütörtökön.

Dobi Tamás közölte: a tevékenységben érintettek körében is elterjedt a híre a rendőrség legújabb akciójának. A tíz napja tartó ellenőrzéssorozat eddigi eredménye: 22 szabálysértési feljelentés, 11 előállítás, illetve három elfogás, ezen utóbbi eseteknél körözést is elrendeltek, ugyanis az érintettek nem vonultak be a büntetés-végrehajtási intézetbe, hogy letöltsék a rájuk – tiltott kéjelgés miatt – kiszabott büntetést.

Hozzátette: a tapasztalatok szerint az akció óta voltak olyan napok, amikor védett övezetben már egyáltalán nem álltak prostituáltak. Az ellenőrzést az M3-as autópálya Miskolcra bevezető szakaszára is kiterjesztették, ahol szintén hasonló eredményeket értek el a miskolci rendőrök, mint a belvárosban.

A prostitúció kiszorítására indított akció a tervek szerint harminc napig tart, a cél az, hogy a belvárosban és a védett övezetekben, azaz különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházi létesítmények, temetkezési helyek környékén ne legyenek prostituáltak – ismertette korábban a részleteket Pásztor Albert, a miskolci rendőrkapitányság vezetője.

Elmondta: a fokozott ellenőrzés során kép- és hangrögzítő berendezéssel ellátott szolgálati gépjárműveket használnak, amelyek minden nap “fürkészve” járják a borsodi megyeszékhely védett közterületeit, dokumentálva a prostitúciós jogsértéseket. Így a “kuncsaftokat” is eljárás alá vonhatják – tette hozzá.