Az adatvédelmi biztos látogatása az ORFK-n

2009.01.30. ORFK Szóvivői Iroda

2009. január 22-én dr. Jóri András adatvédelmi biztos látogatást tett munkatársaival dr. Bencze József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány hivatalában.

A találkozó célja a személyes megismerkedésen túl, az egyes szakmai kérdések – különös tekintettel az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ tevékenységének - áttekintése volt.

Az adatvédelmi biztos úr a rendőrséggel való együttműködést kiemelt jelentőségűnek és elvégzett tájékozódása alapján, szinte problémamentesnek ítéli. Külön kiemelte az aktuális ügyek közül, hogy a csepeli kettős emberölés kapcsán a rendőrségtől rendkívül gyors és kimerítő tájékoztatást kapott az ott felmerült, adatvédelmet érintő kérdésekben.

A látogatás során a NEBEK igazgatója tájékoztatást adott az Europol és a Sirene Iroda információcseréjéről, a NEBEK új iktatórendszerbe állásáról, valamint a jogszabályban előírt biztonsági tiszt adatvédelmi tevékenységéről.

Az adatvédelmi biztos munkatársai által készített, az igazgatóságnál végzett rendszeres ellenőrzésekről szóló éves jelentés javaslatait, észrevételeit a mindennapi munkában folyamatosan átveszik, illetve érvényesítik.

Főkapitány úr üdvözölte a konstruktív hozzáállású ellenőrzések lefolytatását, mivel ez elősegíti a jogszabályok betartatását, illetve a vezetési - irányítási munka segítésére is szolgál.

Az eddigi együttműködést mindkét fél jónak ítélte, annak tapasztalatait a jövőbeli közös feladatok végrehajtásában hasznosítani kívánja.

  • kapcsolódó anyagok
ADATVÉDELEM
ADATVÉDELMI BIZTOS
OMBUDSMAN
RENDŐRSÉG