GVH-OECD megállapodás

2011.02.17. Jogi Fórum/ GVH

A mai napon az OECD és a GVH aláírta az OECD-GVH Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központra vonatkozó Együttműködési Megállapodás hatályát meghosszabbító szerződést.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) képviselői aláírták az OECD-GVH Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központra vonatkozó Együttműködési Megállapodás hatályát meghosszabbító szerződést. Az aláíráson jelen volt az OECD részéről Richard Boucher főtitkár-helyettes, Carolyn Ervin a Pénzügyi és Vállalati Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője, Patricia Heriard-Dubreuil a Verseny Részleg megbízott vezetője, a GVH részéről Juhász Miklós elnök, Tóth András elnökhelyettes, valamint Simon Sándor a Magyar Köztársaság Állandó OECD képviseletének ügyvívő nagykövete.

A GVH elnöke hangsúlyozta, hogy a Regionális Központ fontos szerepet játszik a kelet- és közep-európai államokat érintő versenyjogi ismeretek terjesztésében, a folyamatos működtetés változatlanul a GVH kiemelt célkitűzései között szerepel. A főtitkár-helyettes kiemelte, hogy az OECD számára is nagy jelentőséggel bír a Regionális Központ tevékenysége, nagy mértékben hozzájárult a legjobb OECD gyakorlatok terjesztéséhez a nem tagországok körében is.

A 2005. február 16-án felállított Regionális Központ legfőbb feladata a versenypolitika, versenyjog és a versenykultúra fejlesztése a dél-kelet-, kelet- és közép-európai térségben. A Központ fennállásának hat éve alatt 52 szemináriumot, konferenciát rendezett mintegy másfélezer versenyhatósági szakember és bíró számára, több száz előadó részvételével. Munkájukat a korábbiakhoz hasonló magas szívonalon kívánja ellátni oktatói tevékenységén keresztül, hozzájárulva a térség gazdasági növekedéséhez.
 

  • kapcsolódó anyagok
VERSENYJOG
GVH