Vizsgálat a fogyatékossággal élő hallgatók jogainak érvényesüléséről - Az oktatási jogok biztosa átfogó vizsgálatot kezdeményez

2015.09.25. Jogi Fórum / MTI

Az oktatási jogok biztosa átfogó vizsgálatot kezdeményez a felsőoktatásban a fogyatékossággal élő hallgatók jogainak érvényesüléséről.

Aáry-Tamás Lajos közleményében jelezte, hogy e cél megvalósítása érdekében együttműködik az érintettek érdekvédelmi szervezeteivel, szakmai és tudományos műhelyekkel.

Az oktatási jogok biztosa emellett konkrét vizsgálatot indított abban az ügyben, amelyben egy mozgássérült hallgató hónapokon keresztül sikertelenül keresett akadálymentes kollégiumi szállást tanulmányai idejére.

Az esetet a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) jelezte, a hallgatót ideiglenesen a szövetség székházában szállásolták el. A szervezet közleményében az esetet ismertetve több akadálymentes kollégiumi férőhely létrehozását szorgalmazta, azt írták, sürgősen ki kell alakítani súlyosan fogyatékos diákoknak megfelelő kollégiumokat Budapesten és a vidéki egyetemi városokban.

 

  • kapcsolódó anyagok
ALAPJOGOK
FELSŐOKTATÁS