Egymilliós bírság sújtja az oltás beadását megtagadó háziorvost

2021.03.16. Jogi Fórum / MTI

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára - közölte a kormányhivatal kedden.

"Az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki" - áll a közleményben.

A Pest Megyei Kormányhivatal "folyamatosan gondoskodik a háziorvos praxisához tartozó páciensek beoltásáról, mindenki meg fogja kapni az oltást" - emelték ki.

Hozzátették: a Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. A Pest Megyei Kormányhivatal számára "sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását" - írták.

A közleményben idézték Tarnai Richárdot, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét, aki azt mondta: "Miközben az ország óriási erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezésére, elfogadhatatlanok azon romboló cselekedetek és megnyilatkozások, amelyekkel meg akarják akadályozni, hogy Magyarország legyőzhesse ezt a kórt".

"A járvánnyal szembeni küzdelem az emberi életről szól, mindenkinek össze kell fogni, mert csak együtt sikerülhet" - zárta közleményét a kormányhivatal.

  • kapcsolódó anyagok
EGÉSZSÉGÜGY
JÁRVÁNYÜGY
SZABÁLYSÉRTÉS