Pár kérdés egy leendő joghallgatótól


-=Henti=- # 2008.05.11. 11:54

Ja, és zárásként:

Mi lenne, ha anyázás helyett segítenétek?
Amúgy meg honnan a fenéből vagytok olyan biztosak abban, hogy reklámozok? Én azt mondjuk úgy csinálnám, hogy nyitnék neki 20 új topikot, pofátlan módon. Aztán amíg törölnék őket, 400szor annyi ember látná őket, mint az én kis nyamvadt egy szem topikomat. És mindjárt meglenne a reklám.
Amúgy meg lehet hogy én vagyok a buta meg a laikus (utóbbi talán), de nem látom értelmnét egy jogi(vagy akármilyen) jegyzetgyűjtemény reklámozásának, általában ezek közhasznú alapon kerülnek létrehozásra.

Azért remélem lesz még pár arc, akik nem csak beszólnak, hanem vmi értelmeset is hozzá fognak böfögni.
Részemről ennyi.

-=Henti=- # 2008.05.11. 11:41

Kedves _Wasp_!

Átkozottul kedves vagy.
Nem megyek sehova, és semmit sem reklámozok!!!!!

Csak azért vagyok annyira kíváncsi rá, mert a pécsi sulit céloztam meg, és ezen a linken túlnyomórészt a PTE-hez kidolgozott jegyzetek vannak. ennyi a történet lényege, semmi más.

Amúgy meg arra számítottam, hogy itt legalább normális emberek vannak, akik nem küldik el a másikat a jó anyjába. De látom itt sem lehet segítségért folyamodni, az emberekben már null szolidaritás, csak a nethuszár alapon történő arcoskodás meg az anyázás.

Puszi a hasatokra

Kovács_Béla_Sándor # 2008.05.11. 10:03

:) [bólogat]

_Wasp_ # 2008.05.11. 09:08

az a véleményem, hogy menj a fenébe a reklámoddal.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

-=Henti=- # 2008.05.11. 07:39

Szia Shiiva!

Köszi a válaszodat! Igen-igen, arra erősen számítok, hogy ott egy vizsgára sokkal többet kell készülni, mint a jelenlegi szakomon, de állok elébe a dolgoknak.

A másik (immáron másodszorra :P): http://athina.hu/…owfolder.php?id=1
Kinek mi a véleménye erről a linkről?

-=Henti=- # 2008.05.11. 07:38

Szia Shiiva!

Köszi a válaszodat!
Igen-igen, arra erősen számítok, hogy ott egy vizsgára sokkal többet kell készülni, mint a jelenlegi szakomon, de állok elébe a dolgoknak.

A másik (immáron másodszorra :P): http://athina.hu/…owfolder.php?id=1

shiiva # 2008.05.11. 06:55

szia!

  1. Ha kedvet érzel rá, szerintem soha nem késő elkezdeni, pláne ne ilyen fiatalon!
  2. Ha kedvet érzel olvasgatni már előre, miért ne tennéd? Egyrészt tényleg érdekes - pláne akkor ha az ember nem pánikban tanulja éppen, hanem a kertbe kiülve kedvtelésből olvasgatja - másrészt nyilván könnyebb lesz vizsgáznod belőle, ha ismerős már az anyag mikor tanulod.
  3. Nekem is van a jog mellett médiás diplomám, és arra azért számíts, hogy a kettő közt a tanulás-mennyiség és nehézség tekintetében hatalmas a különbség... Médiás vizsgáimra soha nem kellett 3-4 napnál többet készülnöm az ötösért, jogon ehhez gyakran kell akár 1-2 hét is...
-=Henti=- # 2008.05.10. 14:13

Sziasztok!

Elszür is elnézést szeretnék kérni, ha rossz helyen nyitottam meg a topikot. Hogy milyen problémával fordulnék hozzátok, azt már a topik címéből is ki lehet következtetni nagyjából, de kifejtem részletesebben a mondanivalómat.

23 éves srác vagyok, Pécs városából. Jelenleg levelezőn végzek komm.- és médiatud. szakon a pécsi egyetemen, aktív dolgozó vagyok. "Joghallgatónak szántak" már a középiskolában is a tanárok, szüleim is, meg én is magam, de eddig sajnos nem jött ki úgy a lépés -mára már szertefoszlott hanyagságom miatt- hogy én azt be merjem vállalni: nem is kezdtem el Szegeden az ÁJTK-t, noha felvettek.

Következő év szeptemberétől azonban feltett szándékom beiratkozni a jogi karra, mivel elhivatottságot érzek magamban, nem is kicsit. Csak levelező tagozat jöhet szóba, másra sajnos nincs időm.

És most jön a lényeg: ki milyen tanácsot adna nekem a kezdéshez? egyáltalán az első év megpróbáltatásaihoz? Hogy induljak neki, hogy álljak hozzá?

Bátorkodtam beszerezni egy oldalról Római Jog tételsorokat, van -e értelme annak, hogy már jóval előtte olvasgatom, mivel egész érdekesnek hat számomra? (itt mindjárt meg is adom az oldal linkjét, ahol lecsekkolhatjátok, használható tételek -e ezek. Link: http://athina.hu/…owfolder.php?id=1 )

És úgy egyáltalán: nem lesz késő 24évesen elkezdeni a jogot?

Bármily más tanácsot nagyon szívesen fogadok, a segítségeteket előre is hálásan köszönöm:
Müller Zoltán