Olvasni jó!


pazs # 2009.03.18. 10:59

hát ez jó ötlet!

Akkor elsőként én Jared Diamond két könyvét ajánlanám.

A "Háborúk, járványok, technikák" azt vizsgálja, hogy milyen földrajzi-biológiai okai vannak a történelem alakulásának, vagyis például az a tény, hogy Ausztráliában alig van háziasítható növény, hogyan hatott a haditechnikájukra. Nagyon érdekes és elgondolkodtató, szigorúan nem rasszista érvekkel mutatva be az összefüggéseket.
A másik, újabb műve az "Összeomlás", amelyben az egyes társadalmak fennmaradásának vagy fenn nem maradásának okait kutatja, például a vikingek továbbélését az egyes szigeteken (Grönland, Faröer) és azt, hogy miért lett más a végkifejlet.

A szerző eredetileg ornitológus, és valamelyik délkelet-ázsiai szigeten eltöltött évei során tűnődött el a fenti kérdéseken.

_Wasp_ # 2009.03.18. 10:55

Kezdem akkor én:

Robert M. Pirsig: A zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete.

Egyes szám első személyben előadott laza szövésű történet. A XX század legmeghatározóbb 100 könyvében benne van (68.), USA-ban hatalmas siker volt, itthon méltánytalanul kevesen ismerik. Alapmű, nem minden mondanivaló híján, és nem mellesleg komoly szórakoztatási értékkel.

aki online olvasna, az itt elérheti:

http://terebess.hu/…robert1.html


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.03.18. 10:47

Üdv minden könyvrajongónak!

Arra gondoltam, hogy talán örömet szerezne néhány embernek (és a jogászok igényes szórakozásához-művelődéséhez is hozzájárulna), ha lenne egy olyan topic a kollégáknak, amiben olvasmányélményeinket megoszthatnánk egymással. Nem elsősorban szakkönyvekre gondoltam, hanem olyan irodalmi művekre, melyeket elolvasásra érdemesnek tartotok. Jó lenne, ha nem csak címet írnánk, hanem egy rövid (1-2 mondatos) ajánlót amiben utaltok arra, hogy miért tartjátok érdekesnek a könyvet.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása