Gyakornoki állás


Egyjogász # 2010.05.18. 16:57

Hát nem tudom... amióta annyi a jelölt, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük, és sokan "szeré-húgyé" is elmennek egy ügyvéd mellé, csak legyen valami állásuk, én nem nagyon hallok róla, hogy az ügyvédek tömegével gyakornokokat alkalmaznának (amikor arra a munkára, de még kávéfőzésre is, kaphat bagóért jogvégzett jelöltet is).

Persze nem arról beszélek, amikor ügyvéd néni, bácsi a joghallgató fiacskáját, leánykáját, vagy a rokongyereket veszi maga mellé gyakornoknak.

Thetys # 2010.05.18. 16:03

Nálunk vadászni kell a gyakornokokat... mi az, hogy több százan?!?! Még vm fizu is van... Oké, kb fél évét bír mindenki. ;-) Pedig még jogi munka is van (legalább is én adtam/adok: fmh, vh lap)... meg teher (és a pálma)

Impossible # 2010.04.12. 10:57

Ja, de az sem elég ám, ha azt írja, hogy polgári jog, még azon belül, meg még azon belül... na az már valami. Csak nem tudom, minek kell ezt elvárni egy kb. 21 évestől.

nagyp # 2010.04.12. 07:43

És hirdesd magad. Pl. itt, és hasonló oldalakon. Mi pl. már többször "szereztünk" gyakornokot a magukat itt hirdetők közül.
Amit javaslok, hogy legyen a hirdetésben: évfolyamod (ha kreditrendszer miatt összevissza vagy, akkor is valami irányadó, mert mi pl. a 3. éveseket szeretjük, nem végez, mire betanul :-)) és a (tényeges) nyelvtudásod! Nyelvtudással nem érdemes szerénykedni, de túlbecsülni sem, úgyis gyorsan kiderül az igazság.

Az érdeklődési körnél elég jókat szoktunk mosolyogni. Biztos nagyon szép, ha valakit az alkotmányjog érdekel, de valljuk be őszintén, ha ügyvédi irodába szeretnél menni, akkor a polgári jog, vagy büntetőjog kicsit hasznosabb érdeklődési körnek tűnik (titkos szenvedély persze maradhat az alkotmányjog).

Amelie27 # 2010.03.25. 12:01

Szerintem ne aggódj előre, mert nem érdemes. Persze kitartónak kell lenni, de ha tényleg szeretnél gyakorlatot szerezni, akkor előbb-utóbb sikerülni fog! Nálunk az egyetemen folyton azt sulykolták, hogy úristen, nem lesz munkátok... Már majdnem el is hittem. Ehhez képest diploma után pár hónapon belül minden ismerősöm talált ilyen vagy olyan munkát, aztán ha nem tetszett, utána váltott.

A gyakorlati helyhez érdemes nyitott szemmel járni. Ne csak a meghirdetett gyakornoki helyekben gondolkodj. Ha van olyan évf.társad, aki már dolgozik, kérdezd meg, hogy a főköke nem ismer-e olyat, akinek szüksége lenne egy kis segítségre. Ez az elején lehet, hogy csak fénymásolás lesz meg földhivatalba járás, de abból is lehet tanulni.
Aztán nálunk ötödéven az egyetemen is meghirdettek különböző helyeket, kérdezz utána, hátha náltok is van ilyen. Így olyan helyekre is be lehet jutni, ahova egyébként csak nagyon nehéz (pl. bíróság).

Plusz még annyi, hogy érdemes minél több féle dolgot kipróbálni, még akkor is, ha tudod, hogy nem akarsz később foglalkozni vele, mert így jóval nagyobb rálátásod lehet a dolgokra.

Impossible # 2010.03.25. 09:14

Vagy multihoz vagy bankhoz. Nem tudom, téged mennyire vonz a közigazgatás, oda én nem mennék, de lehet oda is menni.

Impossible # 2010.03.25. 09:12

Nekiálltál már pályázni? Gyakornoki helyet szerintem könnyű találni, az ingyen munka mindenkinek jól jön. De van, ahol fizetnek érte. Én a helyedben nemzetközi ügyvédi irodába mennék gyakorlatra, vagy esetleg külföldre. Nagyokhoz mennék, kicsikhez semmiképp, azok sem nem fizetnek jól, sem nem lehet rájuk számítani.

gabcika01 # 2010.03.25. 08:52

Sziasztok!

Aktív joghallgatóként nagyon sokat gondolkozok azon, hogy hova fogok tudni elmenni gyakornokként dolgozni akár ingyen is csak legyen gyakorlatom.
De erre sajnos nem sok esélyt láttok mivel ha megjelenik egy lehetőség szerintem biztos több százan küldözgetjük a pályázatunkat és még csak annyit sem jeleznek vissza hogy nem.
Jó lenne ha olyanok írnának akik már túl vannak ezzen és találtak gyakorlati helyet.
Köszönöm előre is a válaszokat!