Zaklató,jogellenes igazoltaás


Kenderice # 2013.01.18. 18:14

Ép az, hogy nem lep meg. Ettől tipikus.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.18. 17:38

Tipikus jogász hozzászólás

És az a Jogi Fórumon meglepő?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.18. 17:37

Látom, méltánylási jogkörről még nem hallottál.

Kenderice # 2013.01.18. 16:27

Dr.Attika:
Tipikus jogász hozzászólás, nem a lényegre figyel hanem arra, mi másba lehet belekötni. Péterapónak nem volt kérdése, hogy megsértette-e a rendőr(ök) jogait vagy sem. Az más lapra tartozik.
Múltkor fényképeztem a ferihegyi repülőteret-kívülről, máskor meg a parlamentet-kívülről. Egyetlen ott sétáló rendőr sem igazoltatott, pedig mindkettő szigorúan védett objektum. Most akkor: akkor követtek el a rendőrök kötelességmulasztást amikor engem nem igazoltattak, vagy akkor, amikor péterapót igen?
Ez költői kérdés volt, nem kell rá válaszolni...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.18. 15:53

Te nem csak rögzítettél, hanem nyilvánosságra hoztál. Csak a saját jogaidra vagy olyan érzékeny, a máséra tojsz magasról?

Azt meg honnan veszed, hogy az igazoltatás feltétele a jogellenes magatartás?

péterapó # 2013.01.18. 14:47

Sajnálatosnak tartom,hogy jogászként ez a véleményed. Mitől véled jogszerűnek az „intézkedést” Megtudnád erősíteni valamely hatályos jogszabállyal azon vélelmedet,miszerint a rendőr hangmásának nyilvánosságra hozásához az engedélye szükséges. Kinek,milyen jogát sértettem meg? Nem gondolod komolyan,hogy egy „védett objektum” fényképezése alapot ad az igazoltatásra. A Rendőrségről szóló törvény, a Rendőrség Szolgálati Szabályzata felsorolja az igazoltatás okait. Mindenki számára nyitva álló közterületen való fényképezés nincs felsorolva. Nem akarom minősíteni a „Ha később történne valami terrorcselekmény, akkor önt be tudják azonosítani,” szövegrészt. Az 50-es évek stílusát idézi.
A nyilvános bírósági gyakorlat,Ombudsmani , Független Rendészeti Panasztestületi vizsgálatok,rendőrség jogi állásfoglalások szerint sincs jogszabályi tilalma a rendőri intézkedés rögzítésének. Véleményedet kérném arról,hogy jogszerűnek véled e személyes adataim rögzítését – annak ellenére,hogy további eljáráshoz nem szükséges ( mivel jogellenes cselekményt nem követtem el feljelentéshez….stb. nem szükséges)


Polgár légy, ne alattvaló!

Dr.Attika # 2013.01.07. 06:44

Az elhangzottak alapján a rendőri intézkedés jogszerű volt. Ön viszont jogsértést követett el azzal, hogy a rendőr hangmását nyilvánosságra hozta az engedélye nélkül. Megsértette a személyiségi jogait. Az, hogy egy védett objektumot fényképezett alapot adott az igazoltatásra. Ha később történne valami terrorcselekmény, akkor önt be tudják azonosítani, mint aki fényképezte az objektumot, ott járt.

Sherlock # 2013.01.06. 20:38

Nagyszerű.

péterapó # 2013.01.06. 20:35

2012 december 31-n dél körüli időben ezen felvétel készítőjét Budapesten ( közterületen ) az V.kerület Szabadság tér és Perczel Mór utca sarkán egy vaskordon mögül kiszóló rendőrnek látszó - magyar rendőri egyenruhához hasonló öltözetű személy megszólította azért,hogy ne használja fényképezőgépét...
Ezután "intézkedést" kezdeményeztek. Mely eljárás többszöri nekifutásra majdnem a Szolgálati Szabályzatban előírt módon zajlott le.Az "intézkedés" valódi oka az volt,hogy a magyar rendőrnek tűnő egyéneknek furcsa elképzelései vannak szolgálat teljesítésükről. A hatályos jogszabályok betartása helyett súlyos törvénysértéseket követnek el magyar polgárok sérelmére. Elmondásuk szerint abban a tudatban vannak,hogy a Nagykövetség utasításait - nem a magyar jogszabályokat kell betartaniuk.

Az a 2012. évben - rendőrök által elkövetett jogsértések egyikét láthatjátok. Írjátok meg véleményeteket az info.nemzeti.panasziroda@gmail.com címre ezen eseménnyel kapcsolatosan. Írástudó rendőrök is hozzászólhatnak Nem csak a "Holdudvarban" Itt is leírhatja véleményét a felvételen látható,hallható rendőrök "intézkedéséről"
Ki lehet elemezni,jogszerű,szakszerű volt -e? Elhagyhatja e az őrutasításban meghatározott „objektumőrző" helyszínét,azért,hogy fényképezés miatt szórakozásból igazoltatásba kezdjen? Fenn állt e az igazoltatás jogalapja....stb.

Üdv há_PÉ


Polgár légy, ne alattvaló!