Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Debra01 # 2011.09.10. 13:19

Ebben az a röhej, hogy engem 10 évig ezzel tartottak leszázalékolva, mert nem akartak többre. Mozgásszervi bajaimat valahogyan kifelejtették. Még ma is "ideg" alapon lennék járadékon tartva, ha nem történik velem az, ami, és nem kezdődött el ez a rémtörténet.
Most itt vagyok megpatkolva, alig tudok rendesen mozogni.
Mégis az én fejem felett is lóg Demokles kardja. Jövő augusztusban újabb felül vizsgálatra kell menjek 57 évesen. Szerintetek mik az esélyek? Mehetek a munka világába. Csak még azt nem tudom, hogy hogyan, és hová.

vidéki09 # 2011.09.10. 13:31

Debra 11! Neked mi volt/van a diagnózisod? Nekem paranoid skrizofénia, rekurrens depresszió, gyógyszer okozta parkinzonizmus, nyaki sérv, ischias lumbágóval és mellrák miatt még mindig onkológiai gondozott vagyok. A te esetedböl kiindulva mire számithatok szerinted. Jó, nem te vagy az orvos, de a véleményed számitana.

Debra01 # 2011.09.10. 14:27

Elszállt a a bejegyzésem. Tehát: A skizofrénia ott tart ahol vagy. Nem szeretik, ha valaki ámokfut, és firtatják az orvosok szerepét. Tudom, hogy ez nem vicces, de ez a háttér. Én szimplán disszociatív vagyok. Alkalmazkodási, és személyiség zavarral. E két utóbbi szerintem, csak papíron létezik. Depresszió nálam is fenn áll. Sokizületi gyulladás nyaki gerinc degeratív elváltozása. (Súlyos szűkület) Lumbalisan elcsúszott, de megpatkolt csigolya.Lymphodéma. Egy csomó műtét. sérv, meg egyebek. Ez ért 50%-ot. Alig rokkantságot.
Ami érdekelne, hogy ebből mikor lesz pénz, mert eddig is a lányom tartott el, és kezd nagyon ellenséges lenni itthon a hangulat. Eluralkodik rajtam a feleslegesség érzése. Amirő tudott, hogy nem vezet jó eredményre.
Téged tutira meghagynak a poziciódban.

vidéki09 # 2011.09.10. 14:44

Debra01! Úgy látom neked sem kell mondani,hogy verd meg Isten. Én mostanra már úgy bepánikoltam,hogy el sem lehet mondani. Azt mondják akiket "rendkivüli felülvizsgálatra" hivnak, azokat szétszedik. Én arra megyek. Felhivtam a NYUFIG-ot, hogy ez miért van,de senki nem tudta megmondani. Egyesek szerint feljelentettek, a másik azt mondta, az orvos nem jó szempontok alapján vizsgált annak idején, a harmadik meg azt,hogy központilag lett elrendelve. Persze a lényegen egyik variáció sem változtat. Azt hiszem a nyugtatóm nem lesz elég a következö kontrolig mert már ott tartok, hogy a felirt adag kevés. Pánik rohamok jönnek rám és az ájulás környékez. Szemét világ.

vidéki09 # 2011.09.10. 15:14

Van valaki aki pszichiátriai beteg és leirná a tapasztalatait?

vidéki09 # 2011.09.10. 15:14

Van valaki aki pszichiátriai beteg és leirná a tapasztalatait?

skorpió13 # 2011.09.10. 15:57

Debra01!Én is megyek,sőt 17én 13tól a Civilek nagy gyülést tartanak a városligeti sörsátornál.Oda is megyek!

skorpió13 # 2011.09.10. 16:06
skorpió13 # 2011.09.10. 16:07
skorpió13 # 2011.09.10. 16:09
vidéki09 # 2011.09.10. 16:12

Skorpió13! Már legalább tizszer végig olvastam az utóbbi 4 nap hozzászólásait, de az elmebajomra vall,hogy nem tudtam kiszürni hová és miért mentek. Valami megmozdulás, tüntetés? Én tényleg vidéki vagyok és 1 hete amiatt rettegek, nehogy eltévedjek amikor mennem kell a bizottság elé. Ha tüntetni mentek, tegyétek helyettem is mert attól tartok ez az állapot amit a rokkantakkal (lássátok lent: velem is) müvelnek belezavar a harmadik öngyilkossági kisérletembe. Lehet, hogy lelkileg túl gyenge vagyok, de most úgy érzem nem birom tovább.

skorpió13 # 2011.09.10. 16:28
skorpió13 # 2011.09.10. 16:36
skorpió13 # 2011.09.10. 16:38
segal001 # 2011.09.10. 16:50

ÜDV: AKKOR 220 EZER EMBERT KÜLDENEK A HALÁLBA? EZ MÁR TÉNYLEG EMBERIRTÁS. DE AZON SEM CSODÁLKOZOM HOGY FELÜLVIZSGÁLATOK LESZNEK. EGY HÓNAPON BELÜL OLVASTAM KÉT OLYAN HIRDETÉST HOGY 67%OS VILLANYSZERELŐ MUNKÁT KERES, VAGY ASZTALOS SZINTÉN 67%OS MUNKÁT KERES. AZON AZÉRT CSODÁLKOZOM HOGY HA MÁR DOLGOZNI TUD AKKOR MÉRT NEM DOLGOZIK FEKETÉN. ÉN IS 67%OS VAGYOK DE MÁR CSAK MANKÓVAL TUDOK JÁRNI.ÉS MÉG ANNYIT KÉRDEZNÉK, HA TUDJA VALAKI HOGY HÁNYAN VANNAK AKIK VÉGLEGESÍTVE VANNAK , MERT SOK SZÓ ESIK MOSTANÁBAN A VÉGLEGESÍTETTEKRŐL, KÉREM HOGY ÍRJA MÁR MEG. KÖSZÖNÖM!

skorpió13 # 2011.09.10. 16:54
skorpió13 # 2011.09.10. 16:57
vidéki09 # 2011.09.10. 17:14

Jano! Mi a pszichiátriai diagnózisod?

vidéki09 # 2011.09.10. 18:06

Jano! Tehát a sjrizofénia egyik változatáig sem romlottál le. Maradt a depresszio néhány fajtája. Pedig a depi sem egy leányálom, de ahogy irtad is, semmibe nem nézik.

Túlélő # 2011.09.10. 18:22

Azoknak teszem ki,akik nem tudják mi lesz szeptember 29-én.Értünk is küzdenek,mert közülünk sokan nem tudnak elmenni.A nyugellátások alkotmányos védelme is cél.

Határozatlan ideig tartó ülősztrájkkal kezdődik szeptember 29-től a már csaknem hetven ágazati érdekképviseletet és civil szerveződést tömörítő szakszervezeti akcióegység által már korábban – a szövetséges csapatok 1944-es normandiai partraszállására utaló – D-Day néven meghirdetett demonstrációsorozat. Ezt az operatív törzs három vezetője sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön.

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének vezetője, az akciósorozat egyik szervezője elmondta, hogy a demokráciáért, a szociális biztonságért, valamint az emberi és munkavállalói jogok megőrzésért küzdenek.

Ezt erősítette meg Székely Tamás, a vegyipari szakszervezeti szövetség elnöke is: nem valami ellen harcolnak, hanem azért, hogy állítsák vissza az Európában általánosan elismert szakszervezeti jogokat. Mindazokat csatlakozásra szólítanak fel – tette hozzá –, akik ennek érdekében cselekedni akarnak.

HIRDETÉS
Alulról jövő kezdeményezésről van szó, mert a szakszervezeti mozgalom jelenlegi struktúrája mellett és mostani vezetőinek közreműködésével nehéz megvalósítani széleskörű összefogást – hangsúlyozta Kónya. Ezért nem vártak a hat nagy konföderációra, hanem az egyes ágazati szakszervezetek fogtak össze.

Az együttműködésben részt vevő szervezetek kilenc pontos követeléscsomagot fogalmaztak meg, amelyben szerepel többek között igazságos és méltányos közteherviselés, a korengedményes, korkedvezményes és szolgálati nyugdíj megőrzése, a nyugellátások alkotmányos védelme.

Emellett szeretnék elérni, hogy az új munka törvénykönyvéről egyeztessenek a szociális partnerekkel, és állítsák vissza a háromoldalú társadalmi párbeszéd rendszerét. Követelik ugyanakkor a sztrájkhoz való érdemi jog visszaállítását, a szakszervezeti jogok biztosítását.

Az akció a budapesti Clark Ádám téren ülősztrájkkal kezdődik, de ha elegen lesznek – több ezer embert várnak –, elfoglalják a Lánchidat és a Széchenyi teret is. A résztvevők között valószínűleg a fegyveres és rendvédelmi szervek nyugdíjasai lesznek többségben, akiknek a nyugellátása veszélyben van.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke, az operatív törzs másik vezetője ezzel kapcsolatban leszögezte: téved, aki azt hiszi, hogy csak a fiatal nyugdíjasok veszíthetnek. Szerinte a megszorító intézkedések másokat is érinteni fognak, mert a költségvetés lyukainak betömése érdekében a nyugdíjkassza kiadásait is lefaragják, hiszen ha onnan néhány százalékot elvesznek, azzal is sokmilliárdot lehet megtakarítani.

Szeptember 30-án a Nagy Imre-szobornál társadalmi kerekasztal keretében bárki elmondhatja, hogy például munkavállalóként milyen gondokat észlel. Másnap a Kossuth térre tiltakozó nagygyűlést hirdetnek meg, amely a szervezők szándékai szerint a rendszerváltozás utáni legnagyobb szakszervezeti demonstráció lesz.

Október 3-tól pedig folyamatosan forgalomlassító félpályás útlezárásokra készülnek szerte az országban, a helyszínekről és időpontokról azonban egyelőre nem árultak el részleteket. Kérték ugyanakkor azokat a vállalkozókat, akiket – ha 7,5 tonnánál kisebb össztömegű teherautót üzemeltetnek – sújt majd a gázolaj jövedéki adójának emelése, hogy csatlakozzanak.

Arra a kérdésre, hogy az akciósorozatot mikor fújnák le, Kónya azt válaszolta: folyamatosan értékelni fogják a fejleményeket. Az bizonyos – szögezte le –, hogy attól még nem tekintenék befejezettnek a kezdeményezést, ha a kilencből egy-két ponton engedne a kormány.

Ahhoz, hogy most valóban az 1990 utáni legnagyobb szakszervezeti demonstrációt hozzák össze, legalább ötven-hatvanezer embert kellene a Kossuth térre szólítani. Kónya kérdésünkre leszögezte: biztos benne, lesznek ennyien, s nem a levegőbe beszél.

Az akcióegységben résztvevő szakszervezetek folyamatosan felmérik ugyanis, hogy tagjaik közül ki hajlandó az utcára vonulni. Az eddigi információk alapján több ezren készek részt venni az ülősztrájkban, s elegen lesznek majd a Parlament előtt is. Több érdekképviselet azt is jelezte, hogy október 3-a után akár sztrájkolni is hajlandók.

Azt viszont nehéz megbecsülni, hogy a határozatlan ideig meghirdetett akciók nem fulladnak-e ki túl korán. Az operatív törzs vezetői mindazonáltal eldöntötték: mennek elöl, mert ha nem cselekszenek, esély sincs a munkavállalói jogok megőrzésére, s majd kiderül, hányan követik őket.

Egyébként számítanak ellenlépésekre, s az akcióegység vezetői összegezték is, hogy álláspontjuk szerint mi történhet a D-Day-ig. Erről azonban most nem beszéltek, hanem szeptember 29-én bontják ki a lehetséges forgatókönyveket tartalmazó, a sajtótájékoztatón bemutatott lezárt borítékokat.

Az egyik ellenlépés lehet, hogy a rendőrség nem veszi tudomásul a Lánchíd környékének elfoglalását: az ülősztrájk miatt le kellene zárni a Clark Ádám teret, esetleg a hidat és a Széchenyi teret is. Kónya úgy véli, ez kizárt, mert csak akkor akadályozhatják meg a demonstrációt, ha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható. Erről pedig szerinte szó sem lehet, de ha a hatóságok akadékoskodnak, természetesen bírósághoz fordulnak

Debra01 # 2011.09.10. 19:14

Én, ott leszek!

szafika # 2011.09.11. 06:51

Hát , ahhoz képest, h először csak a rendvédelmisekről volt szó, a "tervezet szerint" / ha úgy elfogadják ! / itt mindenki csak rosszabbul járhat, mint a rendvédelmisek ! Micsoda véletlen !!

keke1 # 2011.09.11. 11:22

Mari55!

Szeptember 29,és egyébb civil szerveződések akkor lehetnek hatásosak ha szponzort találnak.Nem akarom ezt kifejteni,de gondolom az mindenki előtt világos hogy például a TV székház elfoglalását fizetett főkolomposok vezették,és ezeknek a tüntetéseknek az ideje,és módja felülről irányitott volt.

Egyéb esetben asztal alá söprik őket....mindenki ismeri a módszereiket,a köznyelv fideszes dolognak hivja ezt.

keke1 # 2011.09.11. 11:36

Még valami.
Bizonyára mindenki emlékszik hogy az előző kormány szinte minden rendezvényét,bekiabálással fujjolással,és hasonlókkal lehetetlenitették el.
Ezek fizetett provokátorok voltak,buszokkal vitték őket egyik helyszinről a másikra.
Nem kérdés ki állt mögöttük,a mostani ellenzéknek nincsenek ilyen emberei,és ez öreg hiba a mai világban,amikor az észérvek háttérbe szorulnak.

skorpió13 # 2011.09.11. 12:46

Janó55!Ne hasonlitsad magadat a rendvédelmisekhez,hisz rájuk más törvények vonatkoztak.