Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék

BJúlia # e-mail 2016.08.30. 09:46

zsuzsi10
rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként tájékoztatom önzetlenül, hogy nem szüntetik meg jelenlegi jogszabály alapján (2011.évi évi CXCI.tv.)B2 rokkantsági ellátását 3 hónap után, ha kereső tevékenységet folytat.

Bővebben szakmai honlapomon itt 2.)pontban, tiszteletben tartva jognyilatkozatom:
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Bővebben hosszú leírni, idő hiányában személyesen mobilon 2 perc alatt példával érthetőbbé teszem, ha gondolja Ön esetében ez a kereső tevékenység korlátozása miben áll, mit tehet vagy nem tehet, hogy megtartsa ellátását, felhívom, amint ráérek, még ma.

Nem járadék, ahogy írta, az más, ezért más jogszabály vonatkozik rá.

Szakmai honlapomon mindenki megtalálja elérhetőségem, mert konkrét esetében személyre szóló tájékoztatást kap önzetlenül, kizárólag szakmai honlapomon található elérhetőségeimen, mik az alternatívái, lehetőségei, mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, jogorvoslati lehetőségek. Minden eset más.
Mindenképpen a témához jól értő, hiteles rehab gazdasági menedzser, szakértő képes mindezek megfogalmazására, szakmai honlapomat úgy írtam meg, hogy sok információt tartalmazzon hitelesen, jogszabályra hivatkozással, ám mindenképpen személyesen keressenek a konkrét esetre vonatkozó információkért,http://www.versenykepesseg.eu/

Ezen a fórumon ritkán fordulok meg, nyomós oka van.
Index fórumon lévőknek rendszeresen önzetlenül segítek eligazodni a jogszabályokban, ill. szakmai honlapomon található elérhetőségeimen jelentkezőknek.

Ha találkozol angyalokkal - sokan élnek közöttünk emberként -, onnan lehet felismerni őket, hogy fokozott felelősségtudattal élnek. Bármilyen hivatásuk lehet. Lehet anya, apa, asztalos, szobafestő, költő, muzsikus, vízvezeték-szerelő, mérnök, orvos, bőrdíszműves, vállalkozó, hajléktalan, sőt elvileg még politikus is (nincs átkozott szakma, csak méltatlan hozzáállás!) - szóval egy angyal onnan ismerhető meg, hogy felelősséget érez minden tettért. ~ Müller Péter
Szép hetet

zsuzsi10 # e-mail 2016.08.29. 08:09

Üdv!mindenkinek!
Érdeklődöm.
Dolgozni szeretnék.B2 besorolásom van.59 éves vagyok,és meg van az 5 év a nyugdíj korhatárhoz.
A kérdésem!Megszüntetik -e a járadék folyósítását,ha három hónapon túl is tart a munkaviszonyom!
Köszönöm szépen a segítséget.
Üdv!
Cs Zs.

Attila111111 #   2016.08.24. 19:32

Itthon minden a legnagyobb rendben.

http://mno.hu/…adna-1358376

exrokki? # e-mail 2016.08.24. 11:14

Köszi!

Sziasztok!

Attila111111 #   2016.08.22. 10:27

exrokki?

Írjál az alábbi megjelölt fórumra, mert ott moderátorokkal karöltve, fidesz hívők vannak és talán segítenek. Sok jóra ne számíts, max., hogy minden úgy jó ahogyan van.

http://forum.index.hu/…/showArticle?…

vagy, keresd meg www.kezenfogva.hu jogsegély szolgálatát, mert készséggel segítenek az eligazodásban.

Attila111111 #   2016.08.22. 10:15

http://www.penzcentrum.hu/…1051019.html?…

Szép kis világ jutott rokkantakra.
Miért csodálkozom azon, hogy még mindig van lejjebb és lejjebb. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Súgás #   2016.08.19. 22:57

Olvasnivaló, hátha tudunk segíteni valakinek.

http://kompromisszum.com/

exrokki? # e-mail 2016.08.14. 17:04

Én végleges 3.csop.rokkantnyugdíjas voltam,mert pár éve kellett jelentkezni komplex vizsgálatra,hogy kapjam tovább az ellátásom,rehabilítációs ellátás néven,most kerülök sorra a komplexre.3.fokon igazságügyi orvosszakértő véglegesített,mert romlott az állapotom és nem is várható javulás a betegségeim természeténél fogva.Ez 2012-ben volt.most azóta keletkezet orvosi papírjaim,az eltelt 4,5 évbe,amit most leadtam 82db volt,egyiken sem igazolnak javulást,semelyik betegségemnél,de én előtte is és most is dolgozom 7 órában,mert megengedett volt,és most is az,csak kereset korlát van.Igaz a munkaalkalmasságímon is rajt vannak a korlátozások milyen munkakörbe,és részmunkaidőben vagyok foglalkoztatható.Állítólag C2-be kellene sorolni ahhoz,hogy továbbra is maradjon összegszerüen az ellátásom,rehab. ellátásként,mert rokkant ellátásba,nem hinném,hogy tennének,mert középkoru vagyok,még majdnem 20 év lenne az öregségi nyugdíjamig.

Sziasztok!

13ricsi # e-mail 2016.08.14. 10:10

Attila111111 hát remélem levéglesitenek köszi a hozzászolást.

Attila111111 #   2016.08.14. 09:51

Exrokki

Vizsgálat három részből áll. 1. Orvos szakértői aki megállapítja egészség károsodás százalékos mértékét. 2. Munkaügyi és szociális szakértő aki megpróbálja feltérkepzni, hogy Neked milyen munkalehetőség lehetséges az állapotodnak megfelelően. Ha Rehab.ellátásra leszel jogosult akkor együttműködési kötelezettséged lesz és kirendelnek melléd egy rehabszakértőt aki tervet fog készíteni. Elsősorban mindenkit próbálnak visszatetelni a munka világába, hogy az állapotodnak megvelelően az ellátásod mellé keressél max. napi 4 órás bért. 3. Revizori vizsgálat, de ott nem vagy jelen. Ő neki az a faladata, hogy összegezze a szakértői papírokat ès visszakeresve az adataidon a jogosultsági feltételek meglétét. Pl.megvannak e az eltöltött munkaévek, meg ilyesmik.

Attila111111 #   2016.08.14. 09:39

13Ricsi

Két dolgot jelenthet az egyik, hogy nem éred el a minimumot 40% egészség károsodást, nem számitasz megváltozott munkaképességűnek. Másik eset az, hogy súlyosbodott az állapotod 70% feletti az egészség károsodásod és hivatalból nem vegzálnak munkaügyi és szocialis szakértőkkel. Akik kemény szívbetegek, őket tudtommal levéglegesítenek pláne 57 év felettieket.

exrokki? # e-mail 2016.08.14. 09:32

Tudna-e valaki arról írni,mi történik egy komplex vizsgálaton,mert én még olyanon nem voltam.
Az orvosi vizsgálatot követően,át küldik két másik helyre úgy tudom,ahol azt vizsgálják milyen munkát tud elvégezni,utána a szociális dolgait vizsgálják?????Miket kérdeznek a két helyen és mi a jó a beteg szemszögéből????Tud valaki segíteni,mert hamarosan megkapom a "behívót",a papírokat,már be kellet adnom.
Azt gondolom elvileg mindenki eltudna valamilyen munkát végezni,hisz vannak paraolimpikónok is tolókocsiban,tehát még sportra is képesek a fogyatékosok is.Arról nem beszélve,hogy a korábbi 2.csop.rokkantak is dolgozhattak,ráadásul megkötések nélkül.
Azért mert valaki dolgozik valamit,attól még meg lehet komoly egészségkárosodása.
Ha valaki tudna ezekről a kérdéseimről írni,kérem írjon.
Üdv.:Exrokki

Sziasztok!

13ricsi # e-mail 2016.08.14. 08:16

érdeklödni szeretnék lejárt a rokkantsági ellátásom most voltam felülvizsgálaton idáig D kategoriám volt 30% egészség a doktor megvizsgált ezelöt mindig át küldöt a vzsgálat után egy másik szobába ahol arról beszéltek nekem, hogy milyen munkát tudnák ellátni most nem küldtek a másik szobába át azt mondta az orvos menjek haza. én 57 éves vagyok szivmütétem volt már vagy ötször voltam ilyen felülvizsgálaton elöször kaptam 54% majd 56% majd 61% majd 70% most nem tudom mi jön és vajon még hányszor kell mennem ide.

csiribungo # e-mail 2016.08.09. 09:58

Tisztelt Fórumozók!
Mint ígértem beszámolok a II.fokú vizsgálatom eredményéről.... I fok 34% volt
II.fok 29%

itt két komoly betegséget egyszerűen lehagytak
bírósághoz fordulok
/ betegségeim a házi orvos szerint 40% feletti/
kérem segítségeteket ebben
A keresetlevélben az én esetemben mire hivatkozzak? Hogy fogalmazzam meg? És , hogy zajlik egy ilyen per? Jó egészséget kívánva minden fórumozó társamnak.

malta9 # e-mail 2016.08.06. 18:39

Kedves Szakértők!

A segítségeteket szeretném kérni. 71% rokkant ellátáson vagyok. Tudom, hogy itt jövedelemkorlát van, ami a minámálbár másfélszerese 3 egymás követő hónap átlagában. Idén 111ezer*1,5. Ebbe ugye csak a bérjövelem számít bele.
Örököltem egy öreg házat, amit lehet, hogy el tudnék adni drágábban, mint ami felértékelték és bekerülési értéken szerepel. Az tiszta sor, hogy a többlet után 15% szja-t kell fizetnem, de azt gondolom, hogy ennél az ellátásnál ez nem számítana mert a rokkant ellátásnál a
% pénzbeli egészségbiztosítási járulékösszegeket veszik figyelembe. Jól gondolom?

Köszönöm a segítséget!

Dödölle1 #   2016.08.02. 08:34

Az "adó" adó és pénzügyi szaklap XXX. évfolyam 2016/8. számában (77-82. oldal) megjelent egy, a nyugdíj mellett munkát végző személyek egészségbiztosítási ellátásaival (táppénz, baleseti táppénz, csed, gyed, eü-i szolgáltatási járulékfizetés stb.) kapcsolatos, 5,5 oldalas, példákat is tartalmazó összefoglaló Soltész Lászlóné (OEP Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Főosztály szakmai koordinátora, kormánytisztviselője) neve alatt.

Főbb témakörök:

1.Ki minősül nyugdíjasnak?
2.Foglalkoztatói kötelezettségek.
3.A biztosított nyugdíjas járulékfizetése.
4.A táppénzre jogosultság.
5.A kiegészítő tevékenységet végző nyugdíjasok.
6.Baleseti táppénz.
7.Mikor nem minősül üzemi jellegűnek a baleset?
8.Baleseti táppénz többes biztosítási jogviszony esetén.
9.A baleseti táppénzre való jogosultság ideje és kezdő napja.
10.A keresőképtelenség igazolása.
11.Jogosultság csedre, gyedre.

Ugyancsak itt (72-77 oldal) olvasható egy, a megváltozott munkaképességűek ellátásainak módosításával kapcsolatos cikk.

(Az újság nagyobb könyvtárakban megtalálható, elolvasható, kölcsönözhető.)

megrokkant #   2016.08.01. 06:41

Itt az a szomorú, hogy az orvosok munkát válalnak az NRSZH-ál. Vagy nyugdijasként vagy aktiv munkaválaloként. Nekik is kell a jó havifizetés. Sztrájkolni nem mernek, mert akkor ők is repülnek a munkahelyükről. De nem is akarnak. Igy a pontrendszerükkel eltudnak játszatni a páciensekkel. A pont rendszert pedig úgy találták ki, hogy lehetőleg vagy lefokozni vagy kidobni a nyomorultat az ellátó rendszerből.

bíróutáló # e-mail 2016.07.30. 12:27

Nem kell előre aggódni, itt, úgy sem a betegsége, vagy állapota után ítélik meg az embereket, ennek semmi köze az egészség felmérésekhez, se az orvosi tudáshoz, se az orvosi eskühöz, semmi. Ez mind politika.Az ott lévőknek, ha nem igaz amit írtam, akkor minimum, fel kellene állni, onnan, és azt mondani, hogy "én ebben nem veszek részt"

exrokki? # e-mail 2016.07.29. 19:20

Köszönöm a segítséget!
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy a C2,az mit takarhat,azt kik kapják meg?Mert azt hallottam,akinek az egészségében nem történt javulás,azok megkapják,ezt a C2-t, és korábbi 67%-os volt.Akkor ez nem teljesen így lehet??
Üdv.:Exrokki

Sziasztok!

megrokkant #   2016.07.24. 19:38

C 2 a minimum. De elég nehéz megkapni akármi is voltál régen. Uj törvény van különböző szempontokat pontoznak. Ha megkapod a C2-öt akkor marad a pénzed is. Annál jobb csak a D vagy az E kategória.

exrokki? # e-mail 2016.07.24. 17:55

Sziasztok!
Tudna-e valaki segíteni abban,hogy a korábbi 67%-os rokkant nyugdíj,most milyen kategóriának felel meg,mert nekem ez volt végleges,de megyek komplex vizsgálatra,milyen kategória kellene ahhoz hogy megmaradjon összegszerűségben az ellátásom????
A kategóriákhoz,most milyen összegű ellátások járnak?????
Ha valaki megtudná írni,megköszönöm.
Üdv.:Exrokki

Sziasztok!

mokuskerek # e-mail 2016.07.22. 12:48

Tisztelt fórumozók!
Jelenleg rehabilitációs ellátást kapok (c1). 3 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. Májusban lábtörést szenvedtem, ezért a keresőképtelenségem meghaladta a 60 napot. A rehabilitációs ügyintéző azt mondta hogy ezért visszahívnak felülvizsgálatra. Kérdések:kapom-a rehabilitációs ellátást tovább a felülvizsgálatig? Mi várható a felülvizsgálaton? Kb. mennyi idő múlva várható ?

sgabne # e-mail 2016.07.20. 19:43

Köszi Rexor

Rexor # e-mail 2016.07.20. 16:21

Várjál.

sgabne # e-mail 2016.07.20. 15:32

2014.márciusában B2 minősítést kaptam. 2016. márciusában kellett volna felülvizsgálatra kapnom időpontot, de eddig nem kaptam. Ilyenkor mi a teendő?