7 - es adószám


tim.si # 2007.07.02. 16:28

Azt nem tudom, hogy ha nem szerzel számlát, akkor mennyit adózol, mert nekem nagyon kevés jövedelmem volt innen (szinte hobbi szinten csináltam), ezért én az egészet leszámláztam. Talán egyszer volt, hogy nem volt meg az egész összegre a számla, de azt is a könyvelő tudta, hogy hány százalékot adóztam akkor, sajna nem tudom... Sok helyről hallottam, hogy hülyeség, hogy az egész összegről viszek számlát, és ennyivel letudom az adózást, mert ki fogja elhinni, hogy veszteséges a dolog. De én tényleg annyira keveset kerestem ezzel, hogy a hétköznapi dolgaimra simán elment a pénz. Nem voltak hamis számlák, vagy ilyesmi, és a könyvelő sem mondta, hogy ez így gáz lenne.
Úgyhogy szerintem ha veszel egy monitort, ami kell a munkádhoz, abból a pénzből amit kerestél, és elszámolod adózáskor, akkor az ég világon semmit nem kell pluszban fizetned. Legalábbis én nem fizettem. Azért ajánlották nekem ezt, mert ugyanabban a cipőben jártam, mint te.
Valami ilyesmit is meg kell jelölnöm mindig a számlán, hogy alanyi adómentes vagyok. Ez nem tudom pontosan, mit jelent, és kinek jár, de mondom, én is egyetemre jártam. Talán annyit kellene még megkérdezned, hogy milyen tevékenységi körökre lehet kiváltani ezt a szellemi szabadfoglalkozású bigyulát. Nekem művészeti tevékenységre volt, de nem tudom mi tartozhat még ide.