40 év munkaviszony után nyugdíj


lenolaj1 # 2010.12.18. 14:56

Hmmm, azám ..., mit jelent?

75bence75 # 2010.12.18. 14:12

Kedves Veci!

A zárórendelkezések között mit jelenthet az, hogy e törvény 2011 marcius 2-an ervenyet veszti?

Üdv b75

Veci # 2010.12.18. 10:32

Lányok!
Itt mentsétek le és olvashatjátok az egységes javaslat szövegét, szerintem ez lesz a zárószavazáson, ha addig nem adnak be zárószavazás előtti módosító indítványt. Szerintem, ha ellenzékiek adnának be, akkor azt úgy gondolom nem veszik már figyelembe. 99,99 %-ra tippelem, hogy ez marad a szöveg, amit olvastok.

http://www.parlament.hu/…m.irom_madat?…

Ahogy elnézem a napirendi pontokat, vacsora előtt nem lehet rá számítani. ITT a napirend olvasható: http://www.parlament.hu/…napirend.htm

Ha nézni szeretnétek a parlamenti munkát (mivel szerintem azt már a tv nem közvetíti, olyan későn lehet), akkor itt nézhetitek:
http://www.parlament.hu/…_ujnapok_ckl
2010.12.20.(61) hétfő 13:00 (erre kattints!)


Üdvözlettel Veci

akizor # 2010.12.17. 18:48

Nem hiszünk mi már el semmit a politikusoknak,de tudod azt mondták,azért nem adóztatják meg azt a nyugdíjat amit 2013 jan.01.-előtt állapítottak meg,mert most a nettó bérből indulnak ki, 2013 jan.01 után meg a bruttóból. Valahogy csak úgy lehet elkezdeni minden nyugdíj adóztatását , ha bruttósítják a NYUGDÍJAKAT IS ( MINT 1988-BAN AZ SZJA BEVEZETÉSEKOR)
No de az egyszeri alkalom, utána az emeléseket már persze érintené a az szja levonás!
No de mi mindent kitalálhatnak még akár 2013.-ig is?
Egyébként én is olvastam olyan véleményeket, meg számításokat is láttam,hogy nem járnak rosszabbul, sőt bizonyos esetekben még valamivel jobb is lehet a nyugdíj. Most meg főleg az miatt, hogy egy kulcsos lesz az adósáv. tehát mint most a magasabb béreket, akkor meg majd a magasabb nyugdíjakat fogja érinteni...persze addig még mennyi víz lefolyik a Dunán.. mi minden változhat...nem tudjuk.....

Lyonee # 2010.12.17. 16:17

Ha valamikor bevezetik a nyugdíj megadóztatását, nehogy azt higgyétek, hogy lesznek kivételek, és csak a 2012 után megállapított nyugdíjakra fog vonatkozni.
Egyébként a bruttóból számított nyugdíj nem mindenkinél lesz alacsonyabb, mint a mostani számítás szerinti, számoljatok utána. Persze ezen még módosíthatnak mielőtt életbe lépne, hisz az szja is állandóan változik, ezt a 2012 utáni nyugdíjszámítást pedig már elég régen beépítették a nyugdíjtörvénybe.

lenolaj1 # 2010.12.17. 13:11

Sziasztok, még 5 nap!
Én várom a végleges döntést, és a bocsánat kérést!
S rajtam kívül még jó pár ezren!!!

Ans53 # 2010.12.17. 12:41

Kedves Puli hol vagy?

Van régebbi hozzászólásod,nem találom?

Vagy hivatalból akartál felkavarni és felbosszantani minket?

Ennél jobban már nem lehetünk elkeseredve.

Korall54 # 2010.12.17. 10:17

Stelax

2013-tól a bruttó fizetés 66%-val számolnak nyugdíjat. A 40 fölötti plusz évekre is ebből adnak 1,5 %-ot. Ez nem lenne rossz,csak talán majd adózni is kell a nyugdíj után, és az nem mindegy, hogy mennyit.

Üdv: Korall


Üdv: Korall (53-as nö)

Hugi1 # 2010.12.17. 09:03

Bocs,nem tudom miért tette be kétszer.

Hugi1 # 2010.12.17. 08:58

Sziasztok!Még új vagyok,de ma reggel ezt találtam-megosztom veletek.Meglepte a kormányt saját nyugdíjötlete
Joó Hajnalka|Vorák Anita|2010. 11. 16., 10:58|Utolsó módosítás: 2010. 11. 16., 20:38|
132 komment
Címkék:Orbán-kormány, nyugdíj, járulék, Fidesz, KDNP

eszközök:
Meglepte saját választási ígéretének következményei a kormánypártokat, ezért kezdtek a korábbinál óvatosabban beszélni a nőknek 40 év után járó kedvezményes nyugdíjról - állította az [origo]-nak több kormánypárti forrás. Egy, a javaslat kidolgozásában részt vevő politikus szerint a Fidesz és a KDNP alábecsülte azoknak a számát, akiket a módosítás érinthet, és utólag derült ki az is, hogy nincs pénz az ötlet végrehajtására, ezért emelték meg 0,5 százalékkal a nyugdíjjárulékot.

A kormány a múlt héten döntött arról, hogy a nők 40 év munkaviszony után, életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek. Az új nyugdíjjavaslat részleteit a nemzetgazdasági minisztériumban dolgozták ki, és az még a héten a parlament elé kerül - közölte a minisztérium az [origo]-val. A részletekről kérdéseinkre egyelőre csak annyit árultak el, hogy a lehetőség már január 1-től élni fog, és az új szabály alapján nyugdíjba vonuló nők, életkoruktól függetlenül teljes összegű öregségi nyugdíjat fognak kapni.
Egy szó különbség
"A Fidesz elnöksége garantálja, hogy ha a párt kormányra kerül, 40 évnyi szolgálati idő után életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet" - 2010 január 15-én, egy héttel a Fidesz hivatalos választási kampányának indulása előtt jelentette be a párt egyik hangsúlyos ígéretét Navracsics Tibor akkori frakcióvezető. A kampányban rajta kívül a párt több politikusa ismételte meg az ötletet, de szolgálati viszonyról beszélt Iván László, a Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa is augusztus elején, egy sajtótájékoztatón, amikor azt mondta, ezt a lehetőséget még ősszel megteremti a kormány (a politikus korábban a Népszavának adott interjújában is ezt mondta, erről szóló cikkünk ezen a linken olvasható).
Fontos különbség, hogy Nagy Anna kormányszóvivő múlt heti, a kedvezményes nyugdíjról szóló sajtótájékoztatóján már munkaviszonyról beszélt. Egy, a törvényjavaslat kidolgozásában részt vevő forrás szerint ugyanis a választási kampány idején úgy kalkuláltak a pártban, hogy a gesztusértékű vállalásnak mindössze 4-5 ezer érintettje lehet. A kormányalakítás utáni, pontosabb számításokat követően azonban kiderült, hogy a szám ennek akár 3-4 szeresére is rúghat, ami viszont a tervezettnél jóval nagyobb költségvetési kiadással járna - állította.
Ezért merült fel az érintettek körének szűkítése, amit el lehetne érni azzal, ha a képzési idő nem számítana bele a jogosultsági időbe. A november elején a költségvetési salátatörvényben benyújtott 0,5 százalékos nyugdíjjárulék-emelés pedig fedezetet teremtene a korkedvezményt kihazsnáló nők nyugdíjára. Az [origo]-nak nyilatkozó kormánypárti képviselők közül többen is azt mondták, a kormány azzal kalkulál, hogy a szóba jöhető korosztályból nem akar majd mindenki a hivatalos korhatár elérése előtt nyugdíjba menni. Ha az érintettek 75 százaléka élne a lehetőséggel, az nagyjából 30-35 milliárd forintnyi költségvetési kiadást jelentene - állították.
A nemzetgazdasági minisztérium azt közölte az [origo]-val, hogy jövőre összesen 24 ezer nőt érinthet az új lehetőség, és azzal számolnak, hogy közülük 18-24 ezren élni is fognak vele. Ez hozzávetőlegesen 30-35 milliárd forint kiadást jelent az államnak.
Becsapós a számítás
"Szándék lenne, pénz nincs" - mondta a törvényjavaslat előkészítésében hangsúlyos szerepet vállaló forrás, aki azt mondta, méltánytalannak érzi, hogy a képzési idő kivételével kirekesztenek a lehetőségből számos - akár több ezer - potenciális érintetett. A gyermekneveléssel töltött időt szerinte elvi okból, a kormány családok iránti elkötelezettsége miatt is bele kellett számítani a jogosultsági évekbe, így nem maradt más, mint a képzési idővel szűkíteni a kört. Így viszont a mostani, kedvezményes, forrásunk megfogalmazása szerint "akciós" nyugdíj számítási szabályai hangsúlyosan elváltak a hagyományos, szolgálati időn alapulótól, utóbbiba ugyanis az iskolaévek is beleszámítnak.
Az [origo] információi szerint számos érintett kapott a nyugdíjnyilvántartótól az elmúlt időszakban olyan igazolásokat, amely szerint megvan a szükséges 40 évük. Csakhogy ezeket a hagyományos szolgálati időszámítás alapján állította ki nekik a hivatal, a kedvezményes nyugdíjhoz alapul vett munkaviszonyban töltött évekbe, azonban a kivételek miatt, ezekből több várhatóan nem számít majd bele. Vagyis a törvényjavaslat végső formájától függően előfordulhat, hogy hiába lesz sokaknak papírjuk a jogosultságról, mégsem élhetnek majd a lehetőséggel.
Szétszedhetik a kormány tervét a képviselők
A koncepcióról az [origo] információi szerint szerdai ülésén tárgyal a kormány, a tervezetet pedig várhatóan a hét második felében nyújtja be a parlamentnek az előterjesztő nemzetgazdasági minisztérium. A törvény előkészítésében részt vevő forrás mellett az [origo]-nak több névtelenséget kérő fideszes és KDNP-s képviselő is azt mondta: módosító indítványok tucatjaival fogják, még a végszavazás előtt korrigálni a javaslatot.
Vita van még például arról, hogy a munkaévekbe egyértelműen nem számítandó középiskolai és egyetemi évek mellett, hogyan kezelje a törvény például a szakképzésben vagy szakmunkásképzésben töltött időt, ahol a tanulás mellett munkát is végeznek a diákok, de nem dőlt még el az sem, hogy beleszámítsák-e a jogosultsági időbe a regisztrált munkanélküliként töltött időszakokat. Utóbbit figyelembe kell venni a hagyományos nyugdíj szolgálati idejének számításakor, de ha a kedvezményes nyugdíjról szóló törvénybe nem kerül bele, akkor csökkenne a kedvezményes nyugdíjazást ténylegesen igénybe venni tudó nők köre.
A korán kezdőknek jó
A kormány eddig bejelentett elképzelése szerint a 40 év munkaviszonyba - ahogy azt Nagy Anna kormányszóvivő már a múlt héten, a kormánydöntés után bejelentette - beleszámítanak maximum 8 év gyereknevelést is, vagyis azt az időt, amikor az érintett nő gyermekgondozással kapcsolatos ellátásokat, gyest vagy gyedet kapott.
A jelenlegi szabályok szerint az 1952 előtt született nők 62 éves korukban mehetnek öregségi nyugdíjba, a később születettek esetében pedig az idén bevezetett új szabályok szerint fokozatosan emelik a nyugdíjkorhatárt. Az 1956 után születettek már csak 65 évesen mehetnek nyugdíjba, azaz nekik még 2022-ig dolgozniuk kellene. A kormány eddig bejelentett tervei alapján az új szabállyal csak azok a nők járnak jól, akik nagyon korán kezdtek el dolgozni. A 62 éves nyugdíjkorhatár alá tartozók, azaz az 1952 előtt született nők közül azok tudnak jövőre élni ezzel a lehetőséggel, akik 18 éves koruk előtt kezdtek dolgozni, és azóta folyamatosan volt bejelentett munkaviszonyuk, illetve legfeljebb 8 évig voltak gyesen, gyeden. Nekik a kormány döntése két év kedvezményt jelent, mert a jelenlegi szabályok szerint 2013 végéig elérnék az öregségi nyugdíjat is.
A fiatalabb korosztályoknak még előbb kellett elkezdeniük dolgozni, ha jövőre igénybe akarják venni a kedvezményt, például az 1956-ban születettek már csak akkor tudnak élni vele, ha 14-15 évesen, azaz, az általános iskola után egyből munkába álltak. Ők viszont sokat nyernek vele, mert nekik a jelenlegi szabályok szerint még 2021-ig dolgozniuk kellene.
Ha nem is azonnal, de a képzettebb nőknek is kedvez majd az új szabályozás. Akikre már a 65 éves nyugdíjkorhatár vonatkozik, azok akkor is nyernek majd egy-két évet, ha 24-25 éves koruk előtt kezdtek dolgozni - azaz, tíz éven belül a diplomások is élni tudnak majd vele. A minisztérium egyelőre nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy a következő években hány nőt érinthet számításaik szerint a kedvezményes nyugdíjazás lehetősége.

Hugi1 # 2010.12.17. 08:58

Sziasztok!Még új vagyok,de ma reggel ezt találtam-megosztom veletek.Meglepte a kormányt saját nyugdíjötlete
Joó Hajnalka|Vorák Anita|2010. 11. 16., 10:58|Utolsó módosítás: 2010. 11. 16., 20:38|
132 komment
Címkék:Orbán-kormány, nyugdíj, járulék, Fidesz, KDNP

eszközök:
Meglepte saját választási ígéretének következményei a kormánypártokat, ezért kezdtek a korábbinál óvatosabban beszélni a nőknek 40 év után járó kedvezményes nyugdíjról - állította az [origo]-nak több kormánypárti forrás. Egy, a javaslat kidolgozásában részt vevő politikus szerint a Fidesz és a KDNP alábecsülte azoknak a számát, akiket a módosítás érinthet, és utólag derült ki az is, hogy nincs pénz az ötlet végrehajtására, ezért emelték meg 0,5 százalékkal a nyugdíjjárulékot.

A kormány a múlt héten döntött arról, hogy a nők 40 év munkaviszony után, életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek. Az új nyugdíjjavaslat részleteit a nemzetgazdasági minisztériumban dolgozták ki, és az még a héten a parlament elé kerül - közölte a minisztérium az [origo]-val. A részletekről kérdéseinkre egyelőre csak annyit árultak el, hogy a lehetőség már január 1-től élni fog, és az új szabály alapján nyugdíjba vonuló nők, életkoruktól függetlenül teljes összegű öregségi nyugdíjat fognak kapni.
Egy szó különbség
"A Fidesz elnöksége garantálja, hogy ha a párt kormányra kerül, 40 évnyi szolgálati idő után életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet" - 2010 január 15-én, egy héttel a Fidesz hivatalos választási kampányának indulása előtt jelentette be a párt egyik hangsúlyos ígéretét Navracsics Tibor akkori frakcióvezető. A kampányban rajta kívül a párt több politikusa ismételte meg az ötletet, de szolgálati viszonyról beszélt Iván László, a Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa is augusztus elején, egy sajtótájékoztatón, amikor azt mondta, ezt a lehetőséget még ősszel megteremti a kormány (a politikus korábban a Népszavának adott interjújában is ezt mondta, erről szóló cikkünk ezen a linken olvasható).
Fontos különbség, hogy Nagy Anna kormányszóvivő múlt heti, a kedvezményes nyugdíjról szóló sajtótájékoztatóján már munkaviszonyról beszélt. Egy, a törvényjavaslat kidolgozásában részt vevő forrás szerint ugyanis a választási kampány idején úgy kalkuláltak a pártban, hogy a gesztusértékű vállalásnak mindössze 4-5 ezer érintettje lehet. A kormányalakítás utáni, pontosabb számításokat követően azonban kiderült, hogy a szám ennek akár 3-4 szeresére is rúghat, ami viszont a tervezettnél jóval nagyobb költségvetési kiadással járna - állította.
Ezért merült fel az érintettek körének szűkítése, amit el lehetne érni azzal, ha a képzési idő nem számítana bele a jogosultsági időbe. A november elején a költségvetési salátatörvényben benyújtott 0,5 százalékos nyugdíjjárulék-emelés pedig fedezetet teremtene a korkedvezményt kihazsnáló nők nyugdíjára. Az [origo]-nak nyilatkozó kormánypárti képviselők közül többen is azt mondták, a kormány azzal kalkulál, hogy a szóba jöhető korosztályból nem akar majd mindenki a hivatalos korhatár elérése előtt nyugdíjba menni. Ha az érintettek 75 százaléka élne a lehetőséggel, az nagyjából 30-35 milliárd forintnyi költségvetési kiadást jelentene - állították.
A nemzetgazdasági minisztérium azt közölte az [origo]-val, hogy jövőre összesen 24 ezer nőt érinthet az új lehetőség, és azzal számolnak, hogy közülük 18-24 ezren élni is fognak vele. Ez hozzávetőlegesen 30-35 milliárd forint kiadást jelent az államnak.
Becsapós a számítás
"Szándék lenne, pénz nincs" - mondta a törvényjavaslat előkészítésében hangsúlyos szerepet vállaló forrás, aki azt mondta, méltánytalannak érzi, hogy a képzési idő kivételével kirekesztenek a lehetőségből számos - akár több ezer - potenciális érintetett. A gyermekneveléssel töltött időt szerinte elvi okból, a kormány családok iránti elkötelezettsége miatt is bele kellett számítani a jogosultsági évekbe, így nem maradt más, mint a képzési idővel szűkíteni a kört. Így viszont a mostani, kedvezményes, forrásunk megfogalmazása szerint "akciós" nyugdíj számítási szabályai hangsúlyosan elváltak a hagyományos, szolgálati időn alapulótól, utóbbiba ugyanis az iskolaévek is beleszámítnak.
Az [origo] információi szerint számos érintett kapott a nyugdíjnyilvántartótól az elmúlt időszakban olyan igazolásokat, amely szerint megvan a szükséges 40 évük. Csakhogy ezeket a hagyományos szolgálati időszámítás alapján állította ki nekik a hivatal, a kedvezményes nyugdíjhoz alapul vett munkaviszonyban töltött évekbe, azonban a kivételek miatt, ezekből több várhatóan nem számít majd bele. Vagyis a törvényjavaslat végső formájától függően előfordulhat, hogy hiába lesz sokaknak papírjuk a jogosultságról, mégsem élhetnek majd a lehetőséggel.
Szétszedhetik a kormány tervét a képviselők
A koncepcióról az [origo] információi szerint szerdai ülésén tárgyal a kormány, a tervezetet pedig várhatóan a hét második felében nyújtja be a parlamentnek az előterjesztő nemzetgazdasági minisztérium. A törvény előkészítésében részt vevő forrás mellett az [origo]-nak több névtelenséget kérő fideszes és KDNP-s képviselő is azt mondta: módosító indítványok tucatjaival fogják, még a végszavazás előtt korrigálni a javaslatot.
Vita van még például arról, hogy a munkaévekbe egyértelműen nem számítandó középiskolai és egyetemi évek mellett, hogyan kezelje a törvény például a szakképzésben vagy szakmunkásképzésben töltött időt, ahol a tanulás mellett munkát is végeznek a diákok, de nem dőlt még el az sem, hogy beleszámítsák-e a jogosultsági időbe a regisztrált munkanélküliként töltött időszakokat. Utóbbit figyelembe kell venni a hagyományos nyugdíj szolgálati idejének számításakor, de ha a kedvezményes nyugdíjról szóló törvénybe nem kerül bele, akkor csökkenne a kedvezményes nyugdíjazást ténylegesen igénybe venni tudó nők köre.
A korán kezdőknek jó
A kormány eddig bejelentett elképzelése szerint a 40 év munkaviszonyba - ahogy azt Nagy Anna kormányszóvivő már a múlt héten, a kormánydöntés után bejelentette - beleszámítanak maximum 8 év gyereknevelést is, vagyis azt az időt, amikor az érintett nő gyermekgondozással kapcsolatos ellátásokat, gyest vagy gyedet kapott.
A jelenlegi szabályok szerint az 1952 előtt született nők 62 éves korukban mehetnek öregségi nyugdíjba, a később születettek esetében pedig az idén bevezetett új szabályok szerint fokozatosan emelik a nyugdíjkorhatárt. Az 1956 után születettek már csak 65 évesen mehetnek nyugdíjba, azaz nekik még 2022-ig dolgozniuk kellene. A kormány eddig bejelentett tervei alapján az új szabállyal csak azok a nők járnak jól, akik nagyon korán kezdtek el dolgozni. A 62 éves nyugdíjkorhatár alá tartozók, azaz az 1952 előtt született nők közül azok tudnak jövőre élni ezzel a lehetőséggel, akik 18 éves koruk előtt kezdtek dolgozni, és azóta folyamatosan volt bejelentett munkaviszonyuk, illetve legfeljebb 8 évig voltak gyesen, gyeden. Nekik a kormány döntése két év kedvezményt jelent, mert a jelenlegi szabályok szerint 2013 végéig elérnék az öregségi nyugdíjat is.
A fiatalabb korosztályoknak még előbb kellett elkezdeniük dolgozni, ha jövőre igénybe akarják venni a kedvezményt, például az 1956-ban születettek már csak akkor tudnak élni vele, ha 14-15 évesen, azaz, az általános iskola után egyből munkába álltak. Ők viszont sokat nyernek vele, mert nekik a jelenlegi szabályok szerint még 2021-ig dolgozniuk kellene.
Ha nem is azonnal, de a képzettebb nőknek is kedvez majd az új szabályozás. Akikre már a 65 éves nyugdíjkorhatár vonatkozik, azok akkor is nyernek majd egy-két évet, ha 24-25 éves koruk előtt kezdtek dolgozni - azaz, tíz éven belül a diplomások is élni tudnak majd vele. A minisztérium egyelőre nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy a következő években hány nőt érinthet számításaik szerint a kedvezményes nyugdíjazás lehetősége.

Ladányi # 2010.12.17. 07:57

Kedves Puli !

Csatlakozom az előttem szólókhoz: január óta abban a hitben ringattak minket, hogy a 40 év szolgálati idő megszerzésével mehetünk nyugdíjba. Akkor most tisztázzuk, hogy mibe mit beszéltünk, képzeltünk bele ? Októberben kaptam meg a NYUFI-tól a szolgálati idő lekérését. Teljes joggal vélhettem, hogy a készülő törvény rám is vonatkozik, hisz 2009 decemberig 41 év szolgálati időt szereztem. Októberben jelentették be, hogy miattunk emelik fel a dolgozók nyugdíjjárulékát, 0.5 %-al.Ezután hogy bekaszíroznak miattunk 40 milliárdot, miért ne hihettük volna el, hogy oké a tervezet, lehet "álmodozni" a januári végső megoldásról !Belehazudnak a képembe, azt is mondják hogy egyszerűen nincs rá pénz---
  • akkor az a 40 milliárd mire kell nekik ??????
Van néhány félretett újságcikkem, augusztusi Iván professzor nyilatkozat DVD-re felvéve--
  • az unokáimnak megőrzöm. Bár remélem hogy mire ezek az ártatlanságok felnőnek, erre a hazug társulásra a kutya sem fog emlékezni !!!
Egyszerűen nem értem a Puli tipúsú társaimat, ezen a becsapós nyugdíjon nincs mit védeni. Hogy mi hergelnénk egymást, az meg elferdítése a dolgoknak. Igenis támaszai vagyunk egymásnak, nem azért, hogy más is a gödörbe van, nem csak mi. A Veci karakterű tanácsadóink rendkívüli önkéntes munkát végeznek értünk,Ők beléptek az életembe tudom, hogy persze állandóan a helyzetemen agyalva bármiféle kérdésre hamar szakszerű választ kapok.A többieket olvasva pótolják azt a hiányt, amit a 42 évi munka után itt a senki földjén mint egy számkivetettt érzek. Mostanság nem írtam, mert várom ezt a hétfőt, hogy a mi okoskáink majd értelmezik a" hegyek egeret szülnek" törvényt.Veci tanácsát átgondoltam, és megfogadtam az anonimitást illetően. Nagyon igaza van.
Veci # 2010.12.17. 06:52

gizivali
A március 1-i dolog nem a nők kedvezményes nyugdíjba vonulásának szól. Az okozza a keveredést, hogy hétfőn fogadták el
T/1817 A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról http://www.parlament.hu/…om.irom_adat?…
Állapot: a köztársasági elnök aláírására vár én még ezt látom ebben a pillanatban a Parlament honlapján.

A Közlönyben az alábbi jelent meg:
A Kormány 1281/2010. (XII. 15.) Korm. határozata
a nyugdíjreform végrehajtásának koncepcionális irányairól és a szabad nyugdíjpénztár-választással
összefüggõ feladatokról

Ez a magánnyugdíjpénztári tárgyban foglalkozik.


Üdvözlettel Veci

Ans53 # 2010.12.16. 18:59

Kedves Puli!

Nézd végig a videókat a nyilatkozatokat ígéreteket.
Nagyon nehéz a be nem tartott ígéreteket szépen elfogadni.
Főleg,hogy ránk hivatkozva emelték minden dolgozó járulékát!

"Szíjártó: A nők nyugdíjba vonulásához kell a járulékemelés - 2010.11.06."

Puli # 2010.12.16. 13:09

Kedves Fórumozók!
Mindenek előtt elismerésem azoknak (pl. Veci), akik újra meg újra türelmesen elmagyarázzák a dolgokat. Én is haszhosnak találom ezt a fórumot. De kár belelovalni magunkat és egymást elégedetlenségbe, depresszióba, inkább tárgyilagosabban kellene szemlélni a dolgokat. Én úgy látom, a nyugdíjba vonulás feltételei nem rosszabbak, mint korábban. Egyes csoportok újabb lehetőséghez jutottak - igaz, hogy ezek nem mindenkire érvényesek. De ezen kár háborogni, mert az eddigi rendelkezések ettől függetlenül érvényben maradtak.

gizivali # 2010.12.16. 10:01

Segítsetek már, ha tudja valaki.Mostmár teljesen össze vagyok zavarodva. Mondja meg már valaki, hogy csúsztatták-e a 40 éves tervezetet március 1.-ig. vagy nem, mert ez nagyon fontos. Tegnap valahol azt olvastam.Ha tényleg el van két hónappal csusztatva az egyeztetés, mi az amit még változtatni fognak.Mikor lesz már lezárva.Én sajnos sehool nem tudom megnézni.Mi az amit még megreformálhatnak? Lehet, hogy a 40 év nem is lesz megszavazva?

Virág53 # 2010.12.16. 09:47

Én úgy látom Veci mindenkinek szépen válaszol a kérdésére nem tesz kivételt senkivel.Mivel én a parlamenti ülést néztem abban nem volt szó a 40 éves nyugdíjról és itt írta meg,hogy mit nézzek meg.

KLB123 (törölt felhasználó) # 2010.12.16. 07:29

bocsánat, aktív táppénzt akartam írni....

KLB123 (törölt felhasználó) # 2010.12.16. 07:29

Kedves Fórumozók!
Az kiderült már, hogy a passzív táppénz beleszámít-e a "40 éves nyugdíj" jogosultsági idejébe? Ha jól tudom, ez az, amit most a szolgálati idő megállapításakor kieső napnak neveznek.

zsuzsa52 # 2010.12.16. 07:09

Kedves Érdeklődők!

Tájékoztatlak benneteket, hogy a hétfőn 13-án elfogadott nyugdíjtörvény a 15-i Magyar Közlönyben már kihirdetésre került, igy várható, hogy a 40 éves szabály még karácsony előtt megjelenik a közlönyben.

mesehabbal # 2010.12.15. 18:05

Sziasztok!

Már nagyon régen nem írtam, csak olvasom hozzászólásaitokat.
Próbálom feldolgozni azt a csalódást, hogy nem tudok elmenni nyugdíjba, csak 3 év múlva.
Sajnos ugyanazt érzem, amit többen is írtok.
Ha valamilyen honlapról írtok, azonnal elolvasom.
Magam is sokat keresgéltem a hálón, hátha találok valamit, ami arról szól, mégiscsak a szolgálati időt számítják be, mert ugye erről szólt az ígéret. Ezzel bizony nagyon sok szavazót szereztek.

Veci mint oly sokszor virág53-nak nagyon kedvesen válaszolt a kérdésére 2010.12.14. 13:56-kor. Beírt egy linket és utána ez állt "...olvasd el (Soltész Miklós válaszát)...", hát én elolvastam.
Na, ez végleg kiakasztott, most idézek a felszólalásából: „Egyébként azért szeretném hozzátenni, személy szerint én magam is, a választási programunkban is sosem beszéltünk szolgálati időről. A múltkor Iván professzor úr egyébként már jelezte önöknek a szolgálati idővel kapcsolatos egyik gondolatát. Tehát itt mindenképp azt szeretném hangsúlyozni, hogy az egy lehetőség, amellyel több tízezer édesanya fog élni, és mindazok, akik munka mellett édesanya szerepet is vállaltak.
Hát ekkora hazugságot!!!
Hát én összegyűjtöttem 1-2 honlapról, mi is volt az ígéret, ezek közül az "mno" honlapján videó is hallható 2010. január 15. 14:12 Iván László és Navracsics Tibor tájékoztatásáról 2.14 másodperccel a vége előtt hallható kihangsúlyozva "nagyon fontos új elem, hogy 40 évi szolgálati idő után...":

  1. http://www.fidesz.hu/index.php?…
  2. http://www.mno.hu/portal/688543
  3. http://www.mitortent.hu/…pszemle.aspx

Ezek után nem csoda, ha sokan elkeseredtünk, belebetegszünk és depressziósak leszünk. Azt azért ezután is elvárják tőlünk, hogy 20-30 éves korúakkal azonos intenzitással dolgozzunk.
Üdv: Ági

Virág53 # 2010.12.15. 08:32

szamóca nem vagy egyedül,én már bele betegedtem.Mindig szorgalmasan dolgoztam legalább is idáig,most tört rám valami depresszió és ezt ennek a 40 éves nyugdíj az oka,hogy ilyen keservesen tudnak mások felett dönteni.Ahogy Veci írja nem sokára mindent megtudunk addig bírjuk már ki,hogy mi a végleges döntés,ki tud elmenni nyugdíjba és milyen feltételek,kritériumok lesznek.????????????????????????????

Veci # 2010.12.15. 07:30

Erika
A 40 év jogosultsági viszonyba a tervezet szerint a munkanélküli ellátás időtartama sem számít bele.

szamóca5
A Közlöny megjelenésének is van egy átfutási ideje, de úgy gondolom az idő rövidsége mistt (január 1-i hatálybalépés miatt) dec. végéig megjelenik.
A végszavazás után majd itt keresheted ki, ha már megjelenik a Közlöny számát:
http://www.parlament.hu/…tat_torv_int?…
Itt lesz letölthető majd a Közlöny: http://www.kozlonyok.hu/…ne/index.php?…


Üdvözlettel Veci

szamóca5 # 2010.12.14. 21:09

Lassan ebbe fogok belebetegedni.
Ez a bizonytalanság kész őrület.
A közlöny mikor fog megjelenni, ha a parlament szavaz?

ercsa # 2010.12.14. 20:40

Tisztelt Veci!

Arra szeretnék választ kapni,hogy 40 éves munkaviszonyom meglenne,viszont ezalatt voltam munkanélkülin.Ezért rendesen kaptam juttatást,nem csak regisztrált voltam.Ezt az időt kivonják az éveimbő?
Várom válaszát!

Köszönettel:Erika