szolgálati idő elismerése a nyugdíjhoz


lenolaj1 # 2010.11.19. 07:14

Erzsábet53, az isten szerelmére, nehogy bármit is lépj, mielőtt elfogadják a törvényt és hatályba nem lép!
Jól írod, a Magyar Közlönyben megjelentetés előtt semmit nem szabad tenni, főleg nem közös megegyezéssel felmondani.
Szolgálati idő megállapítási kérelmet sem érdemes újra beadnod, mivel úgy tűnik, hogy a törvény munkaviszonyról fog szólni.
Gyere át a 40 év munkaviszony után nyugdíj című topikba, ott „gyülekezünk” mi, érintettek.

Erzsébet1953 # 2010.11.19. 07:00

Sziasztok!
Erzsébet vagyok és örölök, hogy rátaláltam erre e fórumra.
Teljesen tanácstalan vagyok mert nagyon vártam a törvényt a 40 szolgálati idővel . Munkahelyemen már itt az utódom. megállapodtunk hogy dec 1 közös meg egyezéssel felmondok és kérem a nyugdíjaztatásom
Most nem merek lépni amíg a Magyar közlönybe nem jelenik meg

2007-ig ki van számolva a szolgálati időm 37 év 200 nap
azóta is folyamatosan dolgozom már 16 éve egy helyen .
14,5 éves korom óta dolgozom mindent estin végeztem el. egy évet voltam összesen munkanélkülin a 40 év alatt és mégis szorongok . Újra beadjam a szolgálati kérelmet és csak utána lépjek
Sziasztok szép napot

juju # 2010.11.19. 06:31

Kedves Veci
Első menetben azt kell eldöntenem, hogy egyáltalám beadjam-e a fellebbezést. Időközben gyűjteném a bizonyítékokat. Tudod nem olyan könnyű ez munka mellett, bemenni a városba ügyintézni, (Budaörsön lakom) idő kell hozzá.
kérlek Veci, csináltam a kérdéses bejegyzésről egy fotót. Ha adnál nekem egy e-mail címet, akkor el tudnám küldeni és megnéznéd.
Nagyon köszönöm. Én, bejudcitromail.hu vagyok
Szép napot!

Veci # 2010.11.18. 19:39

juju
Nézd meg a munkakönyvet, mi van beleírva. Gondolom az egészségbiztosítónál is érdeklődhetnél, talán a befizetéssel azáltal is igazolható a munkaviszony.


Üdvözlettel Veci

juju # 2010.11.18. 19:02

Van egy javított dátummal megkezdett munkaviszonom 1973 január 18-tól. A társadalombiztosítási szervek nyilvántartása alapján azonban a kérdéses munkaviszony kezdete 1973 junius 18. Tehát a különbség jelentős: 5 hónap.
A javítás olyan, hogy kézírással van: jan és a 18-as szám esetében van a 8-as szám átjavítva, felette egy kis kereszt jelöli azt, hogy a javítás a 8-as számra vonatkozik és a lapszélen ott van a bélyegző és a jav.+ szigno. A javítás egyértelműen a 8-as számra vonatkozik. elsőfokon a ONYI azt a határozatot hozta, hogy nem fogadja el, mert a javítás nem egyértelmű. Én biztos vagyok abban, hogy sohasem voltam munka nélkül 5 hónapig, nem engedhettem ezt meg magamnak. Mit tegyek most? Fellebbezzek mégegyszer, egyáltalán érdemes-e?? mit mond a jogszabály? Miért nekem kell viselnem a felelősséget, ha a munkáltató által beírt javítás nem egyértelmű? Van-e lehetőség arra, hogy kompromisszumos megoldás szülessen és legalább a fele idő beszámításra kerüljön?
KÖSZÖNÖM A VÁLASZT