Munkanélküli föiskolai és angol tanulmányai


csufi99 # 2004.10.13. 08:48

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról 1991.évi Iv. tv. Többször módosult hatályos szövegét úgy gondolom akár a munkaügyi kirendeltség( központ )is kezedbe kell adja, ez is hozzá tartozik az ügyfél tájékoztatásához, esetleg könyvtár, hivatal. Az Origo.hu indított egy jogszabálykersőt, regisztrálni kell, s beírni mit keresel, hozza a szöveget hozzá, én még nem hsználtam, talá próbáld meg.(Minisztérium honlapján is feltétlezem megtalálható)

bibi55 # 2004.10.08. 12:07

Sziasztok!
Köszi a gyors reagálást. De hol érem el a flt törvényt? És ha méltányosságban kell gondolkodnom, akkor ez miért más? (Bocs de nem vagyok jogász...) A problámám ugyanaz továbbra is, csak megismételni tudom.

Szakbarbár # 2004.10.08. 08:40

Szerintem nem fellebbezni kellene, mert hogy nem teljesítetted amit vállaltál, az egyértelmű, a jogszabály meg szigorú. A határozatnál nem mérlegelik, hogy miért, csak hogy mit (nem) csináltál.
Én inkább a méltányosságban gondolkodnék, mert létezik ilyen abban a törvényben (Flt), amelyik a visszakövetelésről is rendelkezik, és méltányossági kérelmeknél már az összes körülményt nézik. Azt ráadásul nem csak 15 napon belül lehet.

szebe # 2004.10.08. 07:11

Ez a határozat rendelkező részében fel van tüntetve, de ha nem sietsz kicsúszol a határidőből (általában kézhezvételtől számított 15 nap).

bibi55 # 2004.10.08. 07:00

Sziasztok! Köszönöm a hozzászólást. További kérdésem: Hol tudok fellebbezni, ha nem értek egyet a határozattal?

csufi99 # 2004.09.26. 20:42

Ezek a szerződések úgy szólnak, hogy amennyiben sajá hibájából nem teljsíti a támogatott, bizony fizetni kell.
Próbálkoz a másik iskolára hivatkozni, igazolva, hogy ott teljesítettél, kérj méltányosságot, sok volt együtt a kettő, ha nem megy sajnos fizetned kell.
Most büntetésnek érzed, elhiszem, amikor a szerződést aláírtad, egészen másként gondoltad. Lehet túlvállaltad magad, ám ezért nem hiszem, hogy mást kellene hibáztatnod, megértelek, ezért javaslom próbáld bizonyítani- nem a saját hibádból nem teljesítettél, vedd elő a megállapodást, s minden egyebet, gondolom azon túl, hogy álltáka képzés költségeit átképzési támogatást is kaptál, nézz át minden iratod.

Karika # 2004.09.26. 10:34

Bibi55!

Feltételezem, hogy a Munkaügyi Központtal volt (van) valamilyen megállapodásod. Ez tartalmazza, hogy ha a saját hibádból hagyod abba a nyelvtanfolyamot, mire számíthatsz.

bibi55 # 2004.09.25. 20:30

Üdvözlet Mindenkinek!
Problémám: 48 évesen munkanélküli lettem, cég FA. Ez a kor nem a munkaadók álma, nem találtam állás. Így elkezdtem a BGF-en egy másoddiplomás képzést és a Munkaügyi Központ szervezésében egy angol tanfolyamot. Vizsgaidöszakban ez nehezen összeegyeztethetö volt, nem tudtam az angol tanfolyamra jár, így a Központ több tízezer ft-ot követel vissza Tölem. (A föiskolai képzés saját eröböl történt.) A határozatuk végleges, hol tudok fellebezni?
Ennyit az egész életen át tartó tanulás támogatásáról? Vagy BÜNTETÉSÉRÖL!!!