"G"kategória


K.Anna # 2005.01.09. 18:52

Kedves csufi 99!
Köszönöm a tájékoztatást, érthető volt a magyarázat.
Üdv: K.Anna

csufi99 # 2005.01.07. 23:09

Én úgy gondolom az adóhoz ennek semmi köze. Azt levonják így-is úgy is. Megpróbálom egyszerűen: a havi adóelőleget az évi felszorzott várható jövedelemből számolják ki, ha kapsz emelést, juttatást, bármit, azt szintén az évi bérhez nézik, s úgy vonnak adóelőleget, mert így szabályos, s neked is kedvezeőbb, mint a bevalláskor fizetni, sávot válthatsz, ha alkalmazotti kedvezmény van, azt is befolyásolja,stb. A túlórákat pedig még a decemberi bérrel kaptad meg, ha jól értem, tehát a tavalyi jövedelemmel kell elszámolni, nem jön át erre az évre.
Hogy neked ez jó vagy nem, az sem befolyásol semmit.
A munkáltató késedelmes fizetése esetén kamat járna, ha van bátorságod megkérdezni, bár oly csekély mértékű...hiszen az egy évre szól, eloszva 365 nappal, s visszaszorozva a késedelmi napokra, tégy egy próbád a számolásban, semmiség lesz a végeredmény, mivel kis összegekről van szó, s rövid időtartamról.
Próbáltam érthetően fogalmazni, nem tudom sikerült-e....?

K.Anna # 2005.01.05. 09:05

Sziasztok!
Tanárként dolgozom, az elmúlt nyáron pedagógus szakvizsgát ttem. Eddig "F"kategóriába soroltak, úgy tudom, hogy a szakvizsgázott pedagógusokat jan. 1-től kell átsorolni "G" kategóriába. Ennek ellenére csak márciusban fogom megkapni az átsorolást.Lehet, hogy visszamenőleg megkapom, de nem jogellenes-e, hogy hozzácsapják a áprilisi fizetésemhez? Nem viszi el az adó? Ez történt az októberi fizunál is.Elfelejtették a túlóráimat elszámolni, így januárban fizették ki az okt.,nov. havi túlóráimat (26),alig kaptam fizetést!
Előre is köszönöm válaszotokat.