el nem ismert diploma


the big cat # 2005.01.19. 07:24

Az fennálló jogszabélyok megváltoztatása nem jogi, hanem politikai kérdés, a választott képviselőjéhez kellene fordulni a problémával, mivel ez a jogalkotó kompetenciája.

A jogszabályok változásainak van bizonyos fokú személyes kockázata, csakúgy mint mindennek, ami a jövőben történni fog. Erre nincs orvosság.

gyertya # 2005.01.18. 18:06

A Köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény módosítása szerint 2005. január 1-jétől:

26 § (2) „A köztisztviselő I. besorolási osztályba csak akkor sorolható, ha a feladatkörére előírt szakirányú felsőfokú iskolai végzettséget szerzett.”

Köztisztviselő vagyok, jelenleg középfokú végzettséggel. Két évvel ezelőtt felsőfokú tanulmányokat kezdtem, mely tanulmányok a munkámmal nem kompatibilisek.
Munkáltatóm és a kormányzat ösztönzésére iratkoztam be, energiát és pénzt nem sajnálva. Tanulmányaim kezdetén még fogalmam sem volt a kormányzat későbbi szándékairól, ha arról tudok nem kezdem el tanulmányaimat, ha tudom, hogy az később nem gyümölcsözik. Megjegyzem, hogy munkáltatóm a szakképesítésemnek megfelelő felsőfokú intézménybe nem iskolázott be, tekintettel arra, hogy túl sok jelentkező kollegám miatt nem fértem be a „keretbe”. Most pedig ott tartok, tekintettel arra, hogy csak 2006-ban szerzem meg a diplomámat, hogy felesleges volt minden beleölt energia.
A jogszabály-módosítást igazságtalannak tartom, de hát miért pont ez lenne igazságos.
Tiszteletteljes kérdésem a következő: Hova fordulhatok azért, hogy ezt az állapotomat orvosolni tudjam, jogszabály ellen, ha az én jogaimra nézve sérelmesnek tartom hol kérhetek segítséget. A választ nagyon köszönöm.