Felszámolási eljáráskor munkaviszony megszűnése?


Kisb # 2014.11.06. 20:00

Ezek elmaradt bérek, már senki nincs ennél a cégnél alkalmazásban.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.06. 19:48

A béreket a fizetésnapon ki kell fizetnie a felszámolónak, ha nincs rá fedezet, akkor haladéktalanul a Bérgarancia Alaphoz (illetve újabban a Munkaügyi központhoz) kell fordulnia.

Kisb # 2014.11.06. 18:48

Tisztelt Fórumtagok!

Meg tudná valaki mondani, hogy a felszámolási eljárás esetén a felszámolóbiztost köti-e valamilyen határidő a hitelezői igények rögzítése, feldolgozása tekintetében? A felszámolás közzététele szept. elején volt, a 40. nap október közepe kb. Kollégáimmal együtt a munkaügyi bírósági végzéssel "egybekötött" igénybejelentéseinket nagyjából 1,5 hónapja küldtük el, ami még mindig "feldolgozás alatt áll". (Bérgarancia alapból kellene elmaradt munkabért, végkielégítést, stb.-t megkapni.) Először azt mondta a felszámoló, hogy 40. nap letelte után tudja csak beadni, aztán ígért október végét, november elejét, de még most sem tartunk sehol. Köszönöm előre is a választ!!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.21. 16:33

A munkaviszonyod a cég törlésével szűnik meg. De nem ártana szólni a felszámolónak, tudjon róla, hogy ott vagy neki munkavállalónak.

sissy074 # 2014.09.21. 13:07

Tisztelt Fórumozók!
Munkáltatóm ellen kényszertörlési eljárás volt,most a cégközlönyben ezt olvastam :
A bíróság a kényszertörlési eljárást megszünteti és kezdeményezi a cég ellen a felszámolási eljárás lefolytatását a Fővárosi
Törvényszék Gazdasági Kollégium Felszámolási Csoportjánál.
A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye.2014.07.30
Én jelenleg GYED-en vagyok december végéig,viszont ekkorra újabb gyermekem fog születni.Ezért érdekelne vajon a munkaviszony mikortól szűnik meg.Erről kell kapnom értesítést?Mert a GYED-hez szükséges a biztosítási jogviszony,és nem szeretném ha ez miatt csak a GYES-re lennék jogosult.Valaki tudna tanácsot adni?Köszönöm.