Igazolt fizetett távollét?!


Kála # 2005.03.01. 20:19

Adhat, csak éppen abban nem sok logika lenne, ugyanis nem várhat el cserébe semmit. Ha viszont a munkáltató és a munkavállaló tanulmányi szerződést kötne, akkor a munkáltatónak lehetősége lenne kikötni, hogy az igazolt fizetett távollétekért cserébe a munkavállaló x ideig a tanulmányai befejezését követően még köteles nála maradni.

partedli # 2005.03.01. 19:40

Köszi a válaszokat!

Akkor szegény kolléganő vagy kiveszi a rendes szabadságát a konzultációkra vagy fizetés nélküli szabadságra megy! (És majd él valamiből!)
A munkaadó jóindulátán nem múlhat?
Van igazolása a konzultációról! Ha mondjuk a munkaváltató jóindulatú, akkor adhat neki távolmaradt igazolt fizetett távollétet?
Köszi

the big cat # 2005.03.01. 18:35

Nem, köteles annyi szabaidőt biztosítani, amennyi a konzultációkhoz kell. Ez lehet egész nap is, ha mondjuk egész nap tart a konzuzltáció, vagy utazással együtt annyi, dde ha ugyanabban a helységben van, és mondjuk csak két óra reggel, akkor csak annyi szabadidőt köteles biztosítani.

Senkitől nem kell engedélyt kérni ezezn dolgok igénybevételeére, a de a munkáltató felé igazolni kell, hogy a távollétet iskolalátogatási igazolással. És ez mindig fizetettlen igazolt távollét a törvény szerint.

A vizsgákhoz viszont vizsgánként 3 nap+a vizsga napját tanulmányi szabadságként, fizetetlenül köteles biztosítani, megint csak nincs joga ezt mérlegelni, köteles kiadni, akkor amikor a munkavállaló kéri.

Karika # 2005.03.01. 18:30

A főiskola által igazolt konzultációs napokra köteles a munkáltató fizetetlen napokat adni. (Mt. 115. §)

partedli # 2005.03.01. 16:23

Sziasztok!
a következőben szeretném a segítséget kérni!
Az egyik ismerősöm főiskolára jár, nincs a céggel tanulmányi szerződése. Konzultációs napjainak száma egy évben 20 munkanap. A szegénynek 20 nap szabadsága van egész évben.
Mitől függ vagy kitől kell engedélyt kérnie, hogy a konzultációs napokra távolmaradt igazolt fizetett napjai legyenek?!
Esetleg a munka törvénykönyve meghatározza-e, hogy távolmaradt igazolt fizetett napot adhat vagy köteles adni a munkáltató a konzultációs napokra!
És akkor a vizsganapok még benne sincsenek a számításban!!!!
Várom válaszotokat!!
Köszi