Rendkívüli felmondás


the big cat # 2005.04.07. 16:53

Az illetékmentességnek nincs köze az ügyvédkényszerhez. Mo-on az alapeljárásban semmiképpen sincs ügyvédkényszer, tehát magad is beadhatod a keresete, vagy akár a bíróságon szóban tollba is mondhatod.

De az eljárásjogi útvesztőkben sok egyébként biztosan nyertes per elveszett már.

A munakügyi rész, munakügyi bíróságra, amásik két dolog polgári bíróságra tartozik, a rágalmazás pedig büntetőbíróságra.

Természetesen kérheted, és mindig kérik is a keresetben, hogy a perköltségeket a vesztes fél viselje. De megelőlegezned valószínűleg neked kell a költségeket, hacsak nem találsz valakit, aki sikerdíjért vállalja.

Kártérítés címén akkroa öszseget jelölj meg, amkkorát anyagi kárként bizonyítani tudsz, nem vagyoni kárként meg amennyit gondolsz, hogy a sérelmeidért (maiket bizonyítanod kell) megfelelő reparációval szolgálnak. (Ide például nagyon jól jönne egy ügyvéd)

Kereshetsz munkát, sőt kárenyhítési kötelezettséget körében ez kell is. Ha nem találsz, az más kérdés. A keresetben kérd a munakviszonyod helyreállítását, az elmaradt munakbért, a akmatait, akárodat, stb.

Ha visszahelyeznek, akkro majd megpróbálnak rendes felmondással felmondani, vagy találnak megfelelő indokot, vagy újra bepereled őket. De nyilván kérni fogják a visszaheylezés mellőzését, amit a bíróság esetleg akceptál, megspékelve jópár havi bérnek megfelleő kártérítéssel. Már ahhoz is igen jó lenne ügyvéd, hogy segytsen eldönteni, mit is kérj a keresetedben.

VicKing # 2005.04.07. 13:48

Kedves the_big_cat !

Szóval, ha nincs módom ügyvédre, a keresetet Én magam is beadhatom a munkaügyi bíróságra.
Kérdéseim:
Személyiségi jog és jó hírnév megsértését ugyanitt kell bejelentenem?
Összevonható a 2 ügy, vagy külön fórumokra tartozik?
Ha ügyvédet fogadok, kérhetem-e a bíróságot, hogy az én ügyvédi költségemet téríttesse meg a munkáltatómmal?
Kártérítés címén milyen összeget jelöljek meg?
Mit csináljak addíg? Kereshetek-e munkát máshol?(Nem volna jó addig éhen halni..)
Ha a bíróság megállapítja a munkakörbe való visszahelyezést, és visszavesznek, hogyan tovább? Gondolom ott akkor Én már mindennek a célpontja leszek...

the big cat # 2005.04.07. 12:50

Esetünkben apróbaidő egy napja eltelt, ha jól értettem.

the big cat # 2005.04.07. 12:49

Természtesen nem ingyenes az ügyvéd. A munkaügyi per illetékmentes a munkavállaló számára.

VicKing # 2005.04.07. 09:01

Köszönöm, ez valóban sokat segítene!
Mi ennek a menete?

K_Peti # 2005.04.07. 08:23

Ugyvedek!

Ha munkaugyi perre kerul a sor akkor a munkavallalonak ingyenes az ugyved nem? Szoval VicKing nyugodtan fordulhat ugyvedhez, legalabbis a felmondasi resszel kapcsolatban biztosan. Nem?

Kála # 2005.04.07. 07:12

Attól függ, ha munkáltatói rendes felmondást kapsz, akkor van DE a munkáltatónak lehetősége van a próbaidő alatt azonnali hatállyal indoklás nélkül megszüntetnie a munkajogviszonyt - ilyenkor értelemszerűen nincs felmondási idő, se semmi más, ami a munkáltatói rendes felmondáshoz kapcsolódik.

kiábrándult # 2005.04.07. 06:34

Próbaidő alatt is van felmondási idő?

VicKing # 2005.04.06. 19:23

Köszönöm a tanácsot! Amit tudok egyedül intézek...
Sajnos 3 gyermek és egy felmondás mellett nincs pénzem ügyvédre :(( , egyenlőre azt sem tudom a lakbért hogyan fogom kifizetni...

the big cat # 2005.04.06. 18:52

A munkáltató uygan felmenthet a munakvégzés alól a felmondási időre, de fizetnie akkor is kell a 30 napra munakbért. nagyvonalúságuk, miszerint elengedika felmondási időt súlyos törvényszegés. Továbbá a felmondás indoklás hiányában érvénytelen, azt a munkáltató köteles indokolni, és oylanféle általános indoklás, hoyg elégdetelenek a munkáddal nem elégséges. A nevekl kihirdetésére egyáltalán,a módjára meg méginkább nem találok szavakat, az súlyos személyiségi jogsértés. Javaslom azonnal fordulj ügyvédhez, és más holnap add be a keresetet, amelyben kéred a felmondás érvénytelenségének megállapítását, a munkakörödbe való visszahelyezést, valamint a személyiségi jogaid és jó hírneved megsértése miatt kártérítést is, valamint ha az ügyvéded javasolja, akkro helyez kilátásba rágalmazás nmiatt rendőrségi feléjentést. Ezt lehetőleg az ügyvéded tegye meg egy levélben, és ha nincs válasz, amelyben teljes kapituláció van mondjuk 3 napon belül, akkro bíróság. Semmi egyezkedés, mert nyerni fogsz. csak gyorsan kell cselekedni. 30 napod van a megtámadásra, de minek hagyni, hogy valamit kitaláljanak?

VicKing # 2005.04.06. 16:06

Tisztelt Jogászok!

A következőkben kérem segítségüket: 2005.jan. 04-től dolgoztam egy cégnél a próbaidő 3 hónap volt. Ma behívott a személyzetis az irodába és közölte, teljesítményemmel elégedetlenek, a mai nappal felmondanak. Kérte egyezzem bele a közös megegyezéssel felmondásba. Mivel 3 gyermeket nevelek és erre nem voltam felkészülve így erre nemet mondtam, mivel a 30 nap felmondási időmet sem engedélyezte. Kértem, mondjanak fel Õk. Ezt meg is tették, de a felmondásba nem írtak indokot, csak annyit, hogy mivel több mint 3 hónapja vagyok a cégnél, a felmondási időt elengedik. Holott én direkt kértem, hogy legyen időm elhelyezkedni... megtehetik-e ezt? Velem együtt több másik kollégát is elbocsájtottak aznap. Majd egy fekete gyászkeretes keretes lapra a következő szöveget nyomtatták: "Emlékezzünk mindazokra akik nem feleltek meg a Cég elvárásainak. " Majd egymás alatt felsorolták az elbocsájtott kollégák nevét. Ezt sokszorosították és szétszórták az iroda folyosóin, hogy minden megmaradt kolléga lássa. Rendkívül megalázó volt. Mindamellett, hogy az ember váratlanul elveszti az állását még egy ilyen megalázást is el kellett tűrnie... Valamint az elmúlt 3 hónapban el kellett tűrnöm, hogy napi 8 órán keresztül folyamatosan egy 6-7 éves kiöregedett monitor előtt kellett dolgoznom, a törvényben engedélyezett 6 óra helyett, és az óránkénti 10 perces szünetet sem engedélyezték. Nap végére rendszeresen begyulladt a szemem... de mivel féltettem az állásom és a legkissebb ellenvetést felhozó kollégákat azonnal elküldték így én sem mertem megszólalni.. Van-e valamilyen téren jogorvoslati lehetőségem? Válaszát előre is köszönöm!

the big cat # 2005.03.18. 10:33

Szakbarbár tudje ezeket a dologokat nagyon szuperül.

Kazmerbacsi # 2005.03.18. 09:06

Pontosítok:
Én adtam be a kilépési szándékom rendes felmondással az emített határidővel, mely 7 évnyi munkaidő után min. 45 nap. Jelenleg 2x voltam beteg 3 éve 1 hetet és idén januárba szintén 1hetet.

  • aktuális még Lolka link-je, vagy jött ki azóta újabb törvény erre vonatkozólag?
Banyamancs # 2005.03.18. 08:04

Jár még egy ideig, az tuti, de azt nem tudom, meddig pontosan. Azt hiszem, az előtte lévő munkaviszony ideje is számít. De én is passzív táppénzen voltam egy ideig, mikor "felmondtunk egymásnak" a munkáltatómmal, most januárban! :-))

Lolka # 2005.03.18. 07:15

Kedves The Big Cat, a http://www.onadozo.hu/…_tappenz.htm oldalon van szó az ún. passzív táppénzről. Én ennek alapján azt gondolnám, hogy Kazmerbacsinak jár a táppénz, ha a munkaviszonya utolsó napján megbetegszik. Megnéznéd, h. jól gondolom-e? Mert engem is érdekel, de nem értek hozzá. Köszi.

the big cat # 2005.03.17. 19:10

Ha van törvényes indoka, akkor élhet.

Semeddig. csak akkor járna, ha a felmondás kézhezvételét követő 3 napon belül kezdődött volan a munkaképtelenség.

Kazmerbacsi # 2005.03.17. 18:28

T. Fórum!

2 rövid kérdésem lenne:

  • jelenleg rendes felmondási időmet töltöm, melyben máj. 1 van meghatározva, mint utolsó munkanap. Ezen időszak alatt élhet a munkáltatóm rendkívüli felmondással? Pl mert nem dolgoztam le a 8 órát.
  • A táppénz max. mennyi ideig jár miután megszűnt a munkaviszonyom?(ha pl utolsó nap elmegyek beksibe)

Előre is köszönöm válaszukat(otokat)!
Kazi