nem fizetett távollét


the big cat # 2005.03.21. 11:53

Az elszámolás módja lényegtelen, a végeredmény ugyanaz, a felvett távolléti díjat vissza kell fizetned. Nyilván azért csinálja így, merta bérszámfejtő program így tudja lekezelni.

Kazmerbacsi # 2005.03.21. 10:44

Kedves big cat,

annak a formája miként kell majd fizetnem(ha kell) az tiszta sor.

A kérdésem az lenne hogy:
amit szabadságra kivettem jogosan az átvezethető-e igazolt fizetésnélüli távollétre mindenféle papír kitültése nélkül?

K.

the big cat # 2005.03.21. 10:22

Ha nem tudják visszavonni a béredből, akkor követeléskéntb rávezetik a kilépőpapírodrta, és vagy be kell fizetned, vagy a következő munkáltatód levonja és átutalja az előző munkáltatódnak.

Kazmerbacsi # 2005.03.21. 09:52

T Fórum,

egy elég speciális esettel kapcsolatban kérném segítségetek:

Jelenleg betegszabadságom töltöm rendes felmondási időm alatt.(én adtam be a felmondást). Több szabadságot vettem ki az év eddig eltelt időarányos részére, mint amennyi járt volna.(így többet is utaltak még feb.-ban) Mivel kilépek ez azt jelenti h. 9 munkanapi bért visszavonnak e havi fizumból. Ez érthető is (igy utólag utánanézve). 4 munkanapot dolgoztam márciusban.(+1 lesz a húsvét) A cég pénzügyi munkatársával beszéltem és átállította kérésemre a nyilvántartásukban a szabadságom "Igazolt fizetésnélküli távollét"-re. O azt mondta ez lehetséges és korrekt, nem kell aláíratnom utólag senkivel semmit, mivel hónap végén úgyis levonnák a béremből, ha szabadságként maradna a "gépbe" akkor is.

Kérdésem:
Jogosan állíthatja ő át, ezt igazolás nélkül?

(Szeritem logikusan jogosan mivel az ezen időszakra eső szabadságom már elfogadták)
Azért is kérdem, mert mivel a hónap hátralevő részét betegen itthon töltöm, ha jól tudom nincs lehetőség levonni a béremből a 9 nap minuszom. (csak max a 4+1-et) így a maradék 4 nappal tartozom majd, ha vége a felmondási időszaknak, de ha "fizetettlen távollét" lenne 1 nappal sem tartoznék.

Nemtudom mennyire sikerült érhetően és jól leírni a helyzetet és egyáltalán helyesen értelmeztem-e a jogaimat.

Előre is köszönöm a segítséget!
K