Munkaszerz.módosítása - és annak be nem tartása


the big cat # 2005.03.23. 17:09

Ezen körülmények között a munkaszerződés módosítás jogellenes, és így semmiféle következménye nem lehet.

De azért bírósági ügy még lehet belőle. Az biztos, hogy véleményem szerint bármiféle ilyen havi átalány, mégha nevesítve van is az összeg szimplán joggal valéó visszaélést fedez. ha meg a szerződésmódosítás aláírásával emelés sem történt, és nem is határozták meg az irányadó havi összeget, úgy biztosan semmis az iylen kitétel.

kuha # 2005.03.23. 16:39

Sziasztok!

MInt oly sokszor már ezidáig, most is a Ti segítségetekre lenne szükségem. Tavaly augusztusban módosították a munkaszerződésemet, és a kollégáim nagy részének is, és most ezzel kapcsolatban merülne fel néhány kérdésem. Idézek a módosításból:
" XY és Z között létrejött ... (bla-bla) munkaszerződést az alábbiak szerint módosítja. A munkaszerződés jelen módosítással nem érintett részei változatlanul érvényben maradnak.
A munkáltató - a kialakuló gazdasági verseny figyelembe vételével - kötelező jelleggel előírja, hogy a munkavégzése során tudomására jutott minden adat, ill. a munka elvégzéséhez előírt módszer kizárólag a munkáltató részére hasznosíthatók és azok szolgálati titkot képeznek. Tekintettel arra, hogy a munkavállaló üzemi titoknak jut birtokába, a felek megállapodnak abban, hogy a munkavállaló munkaviszonya megszűnését követően 1 évig nem dolgozik semmilyen minőségben és formában olyan cégnél, mely a jelenlegi munkáltatóval azonos vagy hasonló tevékenységgel foglalkozik. A munkavállaló személyi alapbére és egyéb juttatásai a fenti kötelezettség vállalására figyelemmel került megállapításra."

Ennyi a teljes módosítás szövege, se több, se kevesebb. És persze az aláírások. És most jönnek a kérdéseim. Először is, milyen következményei lehetnek annak, ha a fenti feltételeket nem tartom be?
Másrészt, , ugyan arra hivatkozik a módosítás, hogy ezek figyelembe vételével alakították a fizetésemet, azaz, a szöveg azt sejteti, hogy e feltétel miatt magasabb fizetést kaptam. (legalábbis számomra ezt sejteti). Na már most. Ezt a módosítást tavaly augusztusban íratták velem alá, és én utoljára ennél a cégnél tavaly áprilisban kaptam fizetésemelést, azóta egy kanyit sem. VAgyis, az én személyi alapbérem nem igazán e szerint a feltétel szerint lett megállapítva. Jól értelmezem én itt a dolgokat?
Előre is köszönöm segítségeteket!
Üdv: kuha