Tavalyi szabadság-új munkáltató


petke # 2005.04.13. 10:07

Szia Kála!

Köszönöm a gyors választ!
Üdv!

Peti

Kála # 2005.04.13. 05:31

Szia!
Miután az előbb kivágott a rendszer, igyekszem rövidre fogni. Én is kerültem már ilyen helyzetebe, de ettől sajnos még tény, hogy a szabi megváltásán kívül más lehetőség ilyen helyzetekben nincs (eleve, a szabadság göngyölítés csak az Mt. által megállapított különleges esetekben lehetséges, és amit leírtál, abból az derül ki, hogy nálatok ilyen nem volt).
Ha belegondolsz, igen méltánytalan lenne, az új munkáltatóra, ha az elődjénél göngyölített szabikat neki kellene természetben kiadni.
Tehát, a megoldás, amit írsz is, azaz az időarányos és a göngyölített szabik pénzbeni megváltása. Viszont, tekintettel arra, hogy egyetemre jártok, Mt. alapján jár nektek fizetetlen tanulmányi szabi, amit a munkáltatónak a suli igazolása alapján ki kell adnia (ezzel még pénzeteknél is vagytok kb. a most kifizetett "többlettel") - szerintem próbálkozzatok ezzel.

petke # 2005.04.12. 22:43

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy ügyfélszolgálaton dolgozom egy banknál. Nem ő alkalmaz közvetlenül, hanem egy munkaerő közvetítéssel foglalkozó cég. Mivel gondok voltak vele, a bank átszerződött, most egy másik cég látja el ugyanezt, 14.-től. Ezt a fél hónapot még az előző cég fizeti, amihez hozzácsapják a tavalyról megmaradt szabaságot.
Itt lenne az a dolog, ami nem tetszik. Mivel egyetemisták vagyunk, tavalyi szabadságból direkt hagytunk idénre is, hogy beleférjen a két viszgaidőszak, illetve pihenés is.
Egyik kolléganőmnél ez 15 napot jelent, szóval ha csak így hozzácsapják a fizuhoz, akkor hiába gondolkodott egy évet előre és szakadt meg tavaly. Az arányosan 6 napnyi idei szabit is ők fizetik az utolsó félhavi fizetéssel és az említett tavalyról maradt napokkal.
Nincs valami mód arra, hogy ezeket a napokat "átmentsük", és az új munkáltatónál ki tudjuk venni szabiként?

A válaszotokat előre is köszönöm!