Új munkáltatóval zűrök (túlóra, műszakpótlék, szabi)


Law1 # 2005.05.17. 13:34

Mindig a nagyobbik pótlék jár.

petke # 2005.05.17. 10:11

Köszi Bogie a gyors választ!
A műszakpótlékos kérdésemre nem tudja valaki a választ?
A héten kell beszélnem a munkáltatóval, jó lenne, ha tudnám, hogy mi a helyzet:)
Köszi!

Bogie # 2005.05.14. 17:39

Petke a műszakpótlékokra nem tudom kapcsiból a választ, de a szabadságod 75%-át a munkáltatód határozza meg, hogy mikor adja ki, valamint törekedni kell arra, hogy a szabadság a tárgyidőszakban legyen felhasználva. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor lehet átvinni a következő évre. Viszont itt éppen a munkáltató az, aki szeretné, ha mindig az adott évben lenne felhasználva a szabadság és ezért egyszerűen kiadja nektek.

petke # 2005.05.14. 12:37

Sziasztok!

Egy bankban dolgozom, egy külsős munkáltató cégtől "bérelnek", folyamatos munkarendban vagyok. Most volt az első fizetés, és egy-két probléma merült fel, ebben kérnék segítséget.
Az első kérdésem, hogy a vasárnapi műszakpótlékra jogszabályok szerint ki kell-e pluszban fizetni a délutános pótlékot, vagy csak a nagyobbikat? Előző munkáltatónk mindkettővel számolt.
2.: ha a minimum órászámot úgy lépem át, hogy a túlóra éjszakába esik, akkor valóban csak sima túlórás órabérrel kell-e számolniuk, vagy ahhoz még jár nekem az éjszakás műszakpótlék is?
3.: eddig nekünk át lehetett vinni mindenféle indok nélkül a szabadságot következő évbe, jún. 31.-ig, de az új munkáltatónk nem igazán szeretné ezt.
Ha kérhetném akkor a válaszokban hivatkozzatok a jogszabályra, paragrafusra, hogy tudjak mire hivatkozni náluk!

Előre is köszönöm a segítséget!
Peti