Közös megegyezés


Kála # 2005.05.15. 20:56

Szia mazda!
Tényleg nagyon gyorsan tisztázni kellene, hogy mégis mit is adtál be és hova, ugyanis olyan, hogy közös megegyezéses felmondás, olyan nincs.
Vagy kezdeményezted a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetést, vagy felmondtál - de nagyon nem mindegy, hogy melyik!

Bogie: ha mazda felmondást adott be, akkor azt csak a "munkáltató jóindulata" nem változtatja közös megegyezéssé, mivel a felmondás olyan egyoldalú jognyilatkozat, amelyet visszavonni csak a másik fél hozzájárulásával lehet - azt meg kétlem, hogy jelen esetben lenne ilyen.

Bogie # 2005.05.15. 19:03

Ha tényleg beadtad a felmondásodat írásban, akkor az már csak a munkáltatód jóindulatán múlik, hogy egyáltalán közös megegyezésre hajlik-e vagy sem.

Remélem a te érdekedben, hogy inkább csak valami kérésfélét fogalmaztál meg!

Lolka # 2005.05.15. 18:53

Jól értem, hogy megírtad a felmondásodat? Alá is írtad és átadtad a főnöködnek (munkáltatódnak)? Ha igen, pontosan mit tartalmazott ez az irat és mi volt a címe? Felmondás, Feljegyzés, Kérelem vagy mi?

mazda # 2005.05.15. 17:19

Üdv.Mindenkinek!

Az a nagy helyzet, hogy a munkahelyemen kiszervezés a sláger mostanában! Az osztályunkon több embert kiszerveztek. Én azzal a kéréssel fordultam a főnökeimhez, hogy mivel rám nem vonatkozott a kiszervezés ezért hagy cseréljek egy kollégával így neki megmarad az állása és Én pedig megkapom a tíz év után járó végkielégítést ill.a felmondási időt kifizetik.
A fönökeim igéretet tettek rá, hogy megoldják a kérést. A javaslatuk az volt, hogy mivel rám nem vonatkozik a kiszervezés ezért csak úgy tudok megválni a cégtől hogy közös megegyezéssel kérem a felmondást. Azt kérték, hogy írjam meg a felmondást. Én megírtam és természetesen beleírtam az elvárásaimat.Miután megírtam azt mondták ne írjam bele hogy mit szeretnék a cégtől, csak annyit hogy közös megegyezéssel felmondok. Egy kicsit zavart ez a kérés de úgy voltam vele hogy tíz év után csak nem akarnak átverni! A pumpám akkor ment fel amikor megtudtam hogy cégen belűl más osztályon korrekt módon elösször megkérdezték a dolgozókat hogy valaki esetleg önkén vállalja-e a kilépést.Érdekes, hogy más osztályon ez megoldható volt de nálunk nem. Nekem három havi bért ajánlottak ami első nekifutásra nem is olyan rossz de egy kis számítást végezve más kép alakult ki bennem. Gyanítom hogy a három havi bért az alapbérem után számítják ki mig a végkielégítést átlag bér után számolják és a felmondási időt is átlagolják tehát igen sok pénztől esek el.Igazábol azt nem értem hogy semmivel sem kellett volna többet fizetniük nekem mint annak a kollégának aki helyettem metarthatta a munkályát. A kérdésem az lenne hogy mit tegyek????Igazából közös eggyezkedés nem történt csak annyi hogy ez van! Úgy érzem ez nem teljesen ok jogilag!? Mi tőrténhet ha nem írom alá a végleges felmondást?(erre ők azt mondták hogy semmi baj majd kirugják azt a kollégát akinek már kihirdették hogy marad) szerintem ezt nem csinálhatják meg!?

Ha lehet minnél hamarább szeretnék választ kapni hogy mivel tudnék visszavágni!!!!!

előre is köszönöm!!!

üdv.