prémium munkaszerződés


Law1 # 2005.05.17. 13:29

… okosabb munkáltató már eleve bele sem írja a prémiumot a munkaszerződésbe, hanem egyoldalú munkáltatói nyilatkozat formájában tájékoztatja a munkavállalót. Így bármikor csökkentheti, visszavonhatja a munkavállaló hozzájárulása nélkül. ;-)

Law1 # 2005.05.17. 13:27

A munkáltatód nem köteles a törvény erejénél fogva Neked prémiumot fizetni. Amennyiben viszont a munkaszerződésben megegyeztetek prémium kifizetésében, a munkáltató köteles azt teljesíteni. Felhívom a figyelmedet, hogy munkaszerződést csak akkor lehet módosítani, ha mindkét fél - tehát ez esetben Te is – hozzájárul a módosításhoz. Ha nem tetszik, hogy csökkenteni akarja a munkáltatód a prémiumot, akkor egész egyszerűen ne járulj hozzá a munkaszerződés módosításához. Ha viszont aláírod, akkor ez azt jelenti, hogy közösen, tehát nem egyoldalúan, döntöttetek a csökkentésről.

viragcs # 2005.05.17. 13:13

Munkaszerződés módosításkor az előző szerződésben rögzitett prémium értékét csökkentik. Ez nem ötközik az MT. ben rögzített 82. paragrafussal? Nem a hátrányomra változik a szerződés???