Könnyebb munka avagy felmondás?


tpanna # 2005.05.20. 18:58

Köszönöm the big cat. Azért kérdeztem ezeket mert attól tartok azt fogják mondani vagy 12 óra, vagy mondjak fel én. Mert ha ugye ők mondanak fel, az azt jelenti végkielégítést kell fizetniük... Ez meg nem érdekük. Vagy rosszul tudom?

Bogie # 2005.05.20. 17:28

Erre gondoltam én is. Sajnos annak kicsi a valószínűsége, hogy hosszú távon fizessék a bérét, ha nem tud dolgozni.

the big cat # 2005.05.20. 13:03

Akkor munaköri alkalmatlanság címén felmondhat, vagy tűri, hogy nem dolgozik, és fizeti a bérét.

Bogie # 2005.05.20. 11:58

Mi a helyzet akkor, ha a munkáltató nem tud adni neki más munkát? Mert itt nem csak a munkaidő csökkentése a lényeg, hanem az, hogy a jelenlegi munkája kemény fizikai munka és azt már nem tudja ellátni.

the big cat # 2005.05.20. 11:33

Utolsó kérdésedre a válasz. Nem teheti meg, hogy nem alaklmazkodik az orvosi előíráshoz. Ami egyben azt jelenti, hogy azonnal meg kell változtatnia a munakörödet/munakidődet, a továbbiakban nem vagy köteles a 12 órás munkakört ellátni. Amíg nem biztosít mást, addig a háziorvosod táppénre kellene vegyen, mert a munaköröd ellátására egészségügyileg alkalmatlan vagy.

tpanna # 2005.05.19. 18:11

Én egy lassan 24 éves, Sclerosis multiplexes ember vagyok. Ma kaptam meg a leszázalékolásomról szóló határozatot, amely 50%-os munkaképesség-csökkenést állapított meg. Evvel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, vagyis hogy milyen kötelezettségeket ró ez a munkaadómra?

Általános ápolónői munkakörben dolgozom kb. 4 éve, 12 órás, 2 műszakos munkarendben. Betegségem nem engedi hogy továbbra is nehéz fizikai munkát végezzek, olyat, amilyet ez az ágy melletti munka követel. Neurologusom azt tanácsolta hogy 4-8 órás munkát próbáljak meg keresni, és ne éjszakázzak. Ez nincs írásba fektetve, ám a mostani határozatban szerepel ez a mondat: "Neurologiai szoros gondozás keretei között valósul meg rehabilitációja, fokozott fizikai terheléssel nem járó könnyű munkát végezhet." Ám régebben egy telefonbeszélgetés alkalmával az ápolási igazgató nekem azt mondta nem tud más munkakört biztosítani nekem, csak a jelenlegit.

A kérdésem az lenne, hogy megteheti-e azt a munkaadó hogy könnyebb munkakört nem biztosít, és nem is mond fel? Vagyis így arra kényszerülök hogy egészségemmel nem törődve dolgozok tovább 12 órában, vagy kilépek én.